Een klooster met luxe en design: het Kruisherenhotel in Maastricht

Net achter het Maastrichtse Vrijthof vind je het Kruisherenhotel: een oude kerk met kloostercomplex van de monnikenorde der Kruisheren. De bouw werd begin van de zestiende eeuw afgerond, binnenin is de design supermodern.

Klasse en kwaliteit bij Oostwegel Collection

Het Kruisherenhotel behoort tot de Zuidlimburgse Oostwegel Collection, waar ook Hotel Winselerhof in Landgraaf, Hotel Château St. Gerlach in Valkenburg en restaurant Château Neercanne deel van uitmaken. De familie Oostwegel gaat voor klasse en kwaliteit: men respecteert de sfeer van elk gebouw, en vult dat aan met eigentijdse luxe. In het Kruisherenhotel is het contrast uniek tussen het statige klooster en de supermoderne inrichting: van de inkom tot elke kamer. Via een koperen gang kom je de voormalige kloosterkerk binnen, waar je blik meteen naar boven wordt getrokken, naar de hoge gewelfde plafonds. Aan de oude wanden van mergelblokken siert moderne kunst, het spel van licht is een ontwerp van lichtontwerper Ingo Maurer en komt van unieke moderne luchters. De hele hoogte van de kerk is gebruikt: op de begane grond vind je de wijnbar en de receptie, middenin de ruimte 'zweeft' de eetzaal net onder de glas-in-loodramen en dan kan je met de lift nog een verdieping hoger: waar je een geweldig zicht hebt over de hele kerk.

5 sterren luxe kloostercellen

De 60 kamers of suites zijn geïnspireerd op de voormalige kloostercellen: vandaag zijn het luxe-kamers van 5 sterren kwaliteit. De overwegende tint is wit, met in elke kamer unieke schakeringen van aardse kleuren. Elke kamer heeft een kingsize bed, badkamer en apart toilet. Alle comfort is aanwezig: gratis wifi, safe, broekenpers, koffie en thee van Nespresso, minibar, föhn, airco, radio en tv en badjassen en badslippers.

Franse en regionale keuken in het Kruisherenrestaurant: een aanrader!

Bijkomende troeven van het Kruisherenhotel zijn de centrale ligging in de leuke stad Maastricht, én het uitstekende restaurant! Het Kruisherenrestaurant verleidt met een gevariëerd multi-gangen diner, al dan niet met aangepaste wijnen. De kok offreert smakelijke combinaties geïnspireerd door de Franse keuken: vis, vlees, kaas... maar zeker ook met bekende en minder bekende groenten en smaken. Een echte ontdekkingstocht, wie kiest voor de bijpassende wijnen beleeft ook daar nieuwe sensaties!

Foto's: Etienne van Sloun
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Mooi midden het snijpunt van Nederland, Duitsland en België vormt Hotel Winselerhof een oase van rust, natuur en genieten. Het behoort tot de Zuidlimburgse Oostwegel Collection. Een absolute aanrader is het exquise restaurant Pirandello, waar men de smaak van Italië serveert.

..."
"
Net achter het Maastrichtse Vrijthof vind je het Kruisherenhotel: een oude kerk met kloostercomplex van de monnikenorde der Kruisheren. De bouw werd begin van de zestiende eeuw afgerond, binnenin is de design supermodern.
..."