De week van de Italiaanse gastronomie

Al sinds 2016 vindt in de tweede helft van november overal ter wereld, ook in Brussel, de week van de Italiaanse gastronomie plaats. Om de alom bekende reden kan dat dit jaar tussen 23 en 29 november niet op de normale manier verlopen. Maar voor alles is een oplossing. Drie chefs, één restaurant, drie prachtige regio’s en drie authentieke Italiaanse gerechten, dat is wat je van ons geserveerd krijgt. De rijke Italiaanse keuken op een plateautje. En je hoeft er niet eens de deur voor uit te gaan. Smakelijk!


De Italiaanse Ambassadeur in België Elena Basile benadrukt het belang van lokale gastronomie: 'Een gezonde en lokale voeding, vertegenwoordigd door onze regionale keukens en streekgerechten, is een patrimonium dat beschermd dient te worden.'

 

Toscane met chef Igor Rosi

Onze eerste chef is Igor Rosi (37), chef van het Bocconi restaurant in het prestigieuze hotel Amigo in Brussel. Hij presenteert de regio Toscane met het gerecht Gnudi met ricotta en spinazie. Igor is al 4 jaar de chef van het Bocconi restaurant. ‘Ik heb niet graag dat ze me chef noemen, dat mogen ze doen als ik 50 ben,’ zegt hij lachend. Zijn grootouders hadden restaurants, dus hij kreeg de zin om te koken met de paplepel ingegeven. Na een opleiding aan een van de meest prestigieuze hotelscholen en wat omzwervingen in de wereld, waar hij in sterrenzaken zijn stiel leerde, kwam hij in Brussel terecht. <--break->

Recept Toscane

Igor maakt een Toscaanse klassieker klaar: gnudi met ricotta en spinazie. Moeilijk te vertalen, maar je zou het ravioli zonder de pasta kunnen noemen. Het recept vind je in bijgevoegde video.