De twee mooiste routes door Spanje

De oudste pelgrimroute door Spanje is de Camino de Santiago. Deze is ontstaan in de 11de eeuw: sindsdien gaan pelgrims te voet naar het graf van de apostel Jakobus in Santiago de Compostela in het noordwesten van Spanje in Galicië. Er bestaan verscheidene routes: de belangrijkste loopt vanuit de Franse Pyreneeën over Pamplona, Burgos en Leon.  De Camino is een trektocht die elke reiziger fascineert en boordevol magie zit. Kilometers stappen door de mooiste landschappen tot de kathedraal van Santiago de Compostela en onderweg jezelf leren kennen, het is een heel intense ervaring.

De Zilverroute tussen noord en zuid

Reeds in de Oudheid bestond er een route die Noord- en Zuid-Spanje met elkaar verbond: over de bergen en door de wouden. Toen de Romeinen Spanje overheersten bouwden zij een netwerk van wegen door het hele gebied: de Zilverroute van Gijon in het noorden naar Sevilla in het zuiden was een van de belangrijkste. Rond deze route van 800 km ontstond een grote bedrijvigheid: er kwamen steden, bruggen, aquaducten, forten, en een breed scala van ambachten, architectuur en folklore. Ook de Zilverroute is een fantastische persoonlijke ervaring: het kan al wandelend, maar ook met de wagen.

Meer info/links

Pelgrimroute Camino de Santiago

De Zilverroute

 

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Verrassend logeren of luxueus kamperen? Valle de Oro is de perfecte locatie om heerlijk te lanterfanten op het ritme van het zuiden.

..."