De Spaanse steden in het binnenland: geklasseerd als UNESCO Werelderfgoed

Heel wat Spaanse steden in het binnenland zijn echte openluchtmusea. Een historisch erfgoed dat even indrukwekkend als boeiend is! Het is ideaal om er enkele te combineren om zo te genieten van het volledig ontdekken van een gebied.

Schitterend Avila

Niet minder dan een tiental Spaanse steden zijn geklasseerd als UNESCO Werelderfgoed. Onder hen kunnen we het schitterende Avila noemen, met zijn goedbewaarde omwallingen. Het is één van de best bewaarde versterkte steden in Europa. Ze onderscheidt zich door haar geplaveide straten, Middeleeuwse sites, schitterende kerken en smaakvolle gastronomie. Het vredevolle Avila nodigt uit om te genieten van de tijd, in alle rust. Dit vredevolle gevoel is met name voelbaar bovenop het belvedère van Cuatro Postes, waar je kan genieten van een uitzonderlijke zonsondergang.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met TURESPAÑA.

Nog een niet te missen juweeltje: Cordoba

Zijn moskee-kathedraal, zijn alcazar van de katholieke koningen, zijn synagoge en zijn Romeinse brug illustreren op schitterende wijze het samenleven van de Christelijke, Islamitische en Joodse culturen doorheen de geschiedenis van Cordoba. Mis tussen de te bezoeken sites zeker niet de Joodse wijk, de Calahorre-toren, het Romeinse theater, de koninklijke renstallen en het plein van de Corredera. Cordoba wordt vaak gecombineerd met Sevilla en Granada.

Toledo: de stad van de drie culturen

Toledo is net zo goed een omweg waard, als stad die beschouwd wordt als verzamelpunt van het grootste aantal toeristische attracties in Spanje. Ze wordt ook wel ‘de stad van de drie culturen’ genoemd, en ligt vlakbij de Spaanse hoofdstad, op amper 70 km van Madrid. Met de hogesnelheidstrein ben je er in zowat een half uur. Haar historische geklasseerde stadscentrum is opmerkelijk goed bewaard en de geschiedenis ervan is te traceren tot in de Middeleeuwen. Door de smalle straten kuieren zorgt ervoor dat je een adembenemend monumentaal en zeer levendig geheel kan ontdekken!

Meer info:

Ontdek het Spaanse binnenland via deze links:

Nationale parken: Picos de Europa nationaal park en nationaal park van Cabañeros

Paradores: Alcalá de HenaresÁvilaCáceresCuencaGranadaMéridaSantiago de CompostellaÚbeda en La Granja de San Ildefonso.

UNESCO-steden: Avila, Cordoba en Toledo

Prachtige dorpen in het binnenland: Capileira, Frías en Ujué

De cultuurroutes: de Zilverroute, de Route van Keizer Karel en de Route van El Cid

Copyrights foto's: TURESPAÑA
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels