De Spaanse cultuurroutes: drie niet te missen Vias!

Het uitzonderlijke patrimonium van Spanje kan je ontdekken langsheen grote thematische routes. Deze drie zijn niet te missen!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met TURESPAÑA.

1. De Zilverroute

Te beginnen met de Via de la Plata, de Zilverroute. Deze oude handelsroute werd door de Romeinen gebruikt om het zilver te transporteren dat in het zuiden van het land gedolven werd. Een reisroute die het land van noord naar zuid doorkruist en ervoor zorgt dat je bijzonder oude steden kan ontdekken als Salamanca, Cáceres, Mérida en Zafra, langsheen goed bewaarde landschappen en heuvels bedekt met olijfgaarden en sinaasappelbomen, om te eindigen in het magnifieke Sevilla.

2. De Route van Keizer Karel

Nog een niet te missen route: de Route van Keizer Karel. Hier beleef je een belangrijk hoofdstuk van de Spaanse geschiedenis uit de XVIde eeuw: de allerlaatste reis van Keizer Karel de Vijfde voor zijn dood. Een traject van ongeveer 550 km tussen de haven van Laredo in Cantabrië naar het noorden van Spanje en het klooster van Yuste in Extremadura. Een reis uit de geschiedenisboeken om enkele van de plekken te ontdekken die de Keizer bezocht tijdens zijn laatste tocht.

3. De Route van El Cid

Gebaseerd op het beroemde Castiliaanse gedicht van de XIIde eeuw die het verhaal vertelt van de legendarische ridder Rodrigo Díaz de Vivar, biedt de Route van El Cid je de mogelijkheid om diens avonturen te herbeleven door het parcours te volgen dat voorkomt in de oorspronkelijke tekst. Je volgt dan een toeristische en culturele route die je naar het binnenland en het oosten van Spanje brengt, langsheen Castilla-León, Castilla-la-Mancha, Aragon en tenslotte de regio Valencia.

Meer info:

Ontdek het Spaanse binnenland via deze links:

Nationale parken: Picos de Europa nationaal park en nationaal park van Cabañeros

Paradores: Alcalá de HenaresÁvilaCáceresCuencaGranadaMéridaSantiago de CompostellaÚbeda en La Granja de San Ildefonso.

UNESCO-steden: Avila, Cordoba en Toledo

Prachtige dorpen in het binnenland: Capileira, Frías en Ujué

De cultuurroutes: de Zilverroute, de Route van Keizer Karel en de Route van El Cid

Copyrights foto's: TURESPAÑA
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels