De keuze van GRANDE.be curator Peter Peeters: 'Op vakantie in een tiny house in Vinkeveen'

Op zoek naar een unieke ervaring? Of een ‘andere’ vakantie? De redactie van de Telegraaf gaat wekelijks op zoek naar het juiste hotel voor je volgende vakantie. De keuze van 15 januari: Vrijhaven Zwier in Vinkeveen, tussen Utrecht en Amsterdam. Een locatie met acht duurzame prefab huisjes aan de jachthaven met uitzicht op het water. In de arrangementen zijn alle maaltijden inbegrepen, zodat je de vrijhaven niet moet verlaten. Op zoek naar een stressvrij en ontspannen weekend met een geweldig uitzicht vanuit je bed? Dan is dit de perfecte plaats voor je eigen John Lennon en Yoko Ono-moment.

De meest knusse hotelkamer ooit

Het is maar net wat je verwacht van je hotelverblijf. Valt een luxehotel, inclusief zwembad met bijhorende ligstoel, onder de definitie van vakantie? Of ga je vooral voor een bed om uit te rusten van de ontdekkingstochten. Dan is zo’n mini-huisje met een indrukwekkend uitzicht zeker een optie. Enkele jaren geleden, tijdens het eilandhoppen op de Azoren, boekten we zo’n duurzaam huisje op het eiland Terceira. Een houten huisje met een oppervlakte van 18 m² met – vanuit het bed – zicht op de Atlantische oceaan. Waar meer dolfijnen passeerden dan boten. En waar elke morgen een gevulde mand met lokale producten klaarstond als ontbijt. Het was even beetje puzzelen om alle bagage kwijt te geraken, maar dat werd grotendeels goedgemaakt door de rust, het fantastische uitzicht en ook wel een beetje door het zeewaterzwembad. Het mocht dan wel onze meest knusse hotelkamer ooit zijn, het was er wel eentje dat zeker vatbaar is voor herhaling.

Over de GRANDE.be curators: elke week selecteert een van de reporters van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook zijn of haar eigen mening over. Curators Amber Francken en Peter Peeters wisselen elkaar af.

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek