De keuze van GRANDE.be curator Peter Peeters: 'De mooiste Spaanse dorpen die niemand kent’

Op 6 januari plaatste Euronews een artikel over de mooiste Spaanse dorpen die niemand kent. Zes verborgen Spaanse parels. Een perfecte inspiratie voor wie op zijn volgende reis aan de drukte wil ontsnappen en toch mooie plekken wil ontdekken. Vier van de toeristische geheimen liggen op het Spaanse vastenland. Eén is te vinden op Gran Canaria, één op Mallorca. Ondanks de rijke geschiedenis, prachtige uitzichten en regionale specialiteiten zijn de dorpjes geen toeristische magneten.

Uitstapjes naast de platgetreden paden behoren tot mijn mooiste vakantieherinneringen

Spanje is het op een na meest bezochte land ter wereld. Het moet enkel Frankrijk voorlaten in de toeristische hitparade. Niet alle toeristen hebben Madrid, Barcelona of Valencia als bestemming. Of Benidorm. Je zou dus denken dat alle plekjes op het Iberische Schiereiland intussen ontdekt zijn of toch minstens gedetailleerd beschreven in de betere reisgids. Fout. Daarom hou ik van dit soort artikels. Onbekend maakt immers onbemind. Voor wie zich, zoals ik, graag minutieus wil houden aan de uitgewerkte reisplanning is een ontdekkingstocht niet altijd evident. Mijn eigen uitgestippelde reisroute verlaten blijft na al die jaren een stressmomentje. Een ogenblik waarbij ik in mezelf op zoek moet naar de wilde avonturier, naar de waaghals die ik van nature niet ben. Toch moet ik toegeven dat juist die uitstapjes naast de platgetreden paden tot mijn mooiste vakantieherinneringen behoren. 

Over de GRANDE.be curators: elke week selecteert een van de reporters van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook zijn of haar eigen mening over. Curators Amber Francken en Peter Peeters wisselen elkaar af.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek