De keuze van GRANDE.be curator Peter Peeters: 'De minder drukke cirkel van Ijsland'

De Golden Circle in IJsland is de meest populaire route in IJsland. Het is ook de route die internationaal het meest gepromoot wordt. Wie naar IJsland gaat, kan nu eenmaal niet voorbij de rondrit die vanuit de hoofdstad Reykjavik passeert langs de Gullfoss, Geysir en het Thingvellir Park, al dan niet afgerond met een duik in 39 graden warme water van de Blue Lagoon. Het is niet alleen een mooie route. Het is ook de drukste. Condé Nast Traveler focust op 25 augustus op de Diamond Circle in het noorden van IJsland. Goed voor 250 km indrukwekkende en ruwe natuur. Maar dan voor u alleen.

De toeristische Golden Circle

IJsland heeft iets met cirkels. Er is de 1.339 km lange ringweg Nr. 1 die in een cirkel loopt over het volledige eiland. En uiteraard is er de toeristische Golden Circle. Verplicht voer voor elke IJslandganger. Terecht! De Gullfoss is één van de meest indrukwekkende watervallen van het eiland. Samen met de Geysir, die met de regelmaat van een klok een kokende massa water de lucht inspuit, behoort het tot de absolute hoogtepunten van onze allereerste rondrit op het eiland. IJsland is zo’n land waar je méér dan een keer naartoe moet. Het landschap ziet er telkens anders uit. Toen wij jaren geleden, eind september, onze Golden Circle reden, zag de omgeving er na enkele dagen al volledig anders uit. De laag verse sneeuw gaf het ruwe landschap een rustgevend uiterlijk. Maar schijn kan bedriegen. Als je in de berm een auto met de wielen omhoog ziet liggen, ga je automatisch voorzichtiger rijden. Meer gefocust. Ook dat is IJsland, het eiland waar de natuur niet  alleen het uitzicht bepaald, maar ook de maximum snelheid.

Over de GRANDE.be curators: elke week selecteert een van de reporters van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook zijn of haar eigen mening over. Curators Amber Francken en Peter Peeters wisselen elkaar af.

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek