De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: 'Voor 1700 euro overnacht je op het domein van Versailles'

Het paleis van Versailles spreekt tot ieders verbeelding met z’n 18de-eeuwse glorieuze en vooral sprookjesachtige karakter. Het gerestaureerde luxehotel dat begin juni z’n deuren opende, geeft die plek nog wat extra flair. Dat schrijft Flair in een artikel op 3 juni 2021. Aan dit weelderige verblijf hangt natuurlijk wel een serieus prijskaartje vast: je telt minstens 1700 euro neer. Maar je voelt jezelf er wel de (zonne)koning te rijk!

Le Grand Côntrole - zoals het hotel heet - is ingedeeld over drie historische gebouwen uit 1681, verspreid over de site van Versailles. Het volledig opgesmukte interieur geeft je dus een exclusief kijkje op het koninklijke leven van weleer. Meer nog, je kan je er zelf volledig in onderdompelen. Aan elke kamerdeur staat immers een butler. Hotelgasten krijgen ook exclusieve toegang tot het kasteel en de tuinen van het domein, waar je flaneert tussen de boomgaarden zoals Marie Antoinette dat ooit deed. Het is maar fair dat ook de toegang tot het volledig – in oorspronkelijke stijl - gerenoveerde zwembad inbegrepen is in het arrangement. Je smaakpapillen worden dan weer verwend door sterren chef Alain Ducasse. Als kers op de taart ga je niet met lege handen naar huis. In je hotelkamer poseer je voor de foto in de typische klederdracht van weleer. Na het ontdoen van die zware pruik komt een massage of moderne facial in de spa mogelijk wel van pas…

Privérondleiding langs de 2300 kamers

De parel op zo’n drie kwartier rijden van het centrum van Parijs is al jaren één van de best bezochte attracties in Frankrijk. Dat je nu op deze sprookjesachtige plek ook kan overnachten is een primeur. Helaas eentje voor de lucky few. Natuurlijk moet je tijdens je leven minstens één keer paraderen door dat kasteel met z’n 2300 kamers vol kroonluchters, wandtapijten en tonnen goud. Al is het maar om die wereldberoemde Spiegelzaal op je bucketlist af te vinken. Het idee dat je het kasteel in intieme sfeer – lees: het beperkte aantal hotelgasten loopt sowieso verloren in het grote complex – bewondert is misschien wel de grootste troef van zo’n hotelovernachting. Dan lijkt zo’n exclusieve privérondleiding wel de fantasie voorbij. Maar die butler aan mijn kamerdeur is toch een brug te ver. Tenzij ik ooit de grote pot van EuroMillions win natuurlijk. Vraag me het dan nog een keer.

Over de GRANDE.be curators: elke week selecteert een van de reporters van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook zijn of haar eigen mening over. Curators Amber Francken en Peter Peeters wisselen elkaar af.

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek