De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: 'Rondvaart op Amsterdamse grachten uitverkozen tot ‘beste ervaring ter wereld’ volgens Tripadvisor'

‘Een rondvaart door de Amsterdamse grachten’ sleept dit jaar een Travelers’ Choice Awards van reizigerswebsite Tripadvisor in de wacht. Dat betekent dat deze activiteit, met extra aandacht voor de tours van Flagship Amsterdam, in het toplijstje van ‘beste algemene ervaringen ter wereld’ pronkt. Dat schrijft de Nederlandse krant Het Parool op 14 juni 2022.

De beste activiteiten verspreid over de hele wereld, volgens reizigers die ze van hun bucketlist afvinkten én er ook ruimschoots van genoten hebben. Dat is the best of the best volgens de reizigerswebsite Tripadvisor. De rondvaart in een open boot met live gids is zonder twijfel een plezierige en leerrijke bezigheid tijdens je bezoek aan de Nederlandse hoofdstad. Met zijn indrukwekkende geschiedenis, epische kanalen en imposante gevels, is Amsterdam gezegend met een ongeëvenaarde sfeer. Iets wat nu dus in de bloemetjes wordt gezet.

Cruisen door het Venetië van het noorden

De Incatrail naar Machu Picchu, een quadtour door de woestijn van Dubai, een riviercruise over de Thames of een jeepsafari en duik in een Natural Pool op Aruba… Voorgaande activiteiten moesten allemaal de duimen leggen voor de rondvaart door de Amsterdamse grachten. Een beetje subjectief denk je? Jazeker, maar de grootste website voor reisadvies ter wereld verzamelt alle beoordelingen en waarderingen van reizigers over de hele wereld (tijdens de periode van 1 mei 2021 tot en met 30 april 2022) om zo een onderscheiding te geven aan de top 10% van beste vermeldingen op hun site. Dit bombardeert een rondvaart door de Amsterdamse grachten tot een niet te missen activiteit! Of het nu dé beste ervaring ter wereld is laten we in het midden, maar de pleziertocht die start aan het Anne Frank museum en daarna ook nog de Jordaan, het Leidseplein, Rijksmuseum en de Duif passeert biedt wel een erg fascinerende mix van de Amsterdamse cultuur. En dat terwijl je onderweg geniet van een hapje en een drankje. Dat klinkt zeker niet verkeerd!

Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert Amber van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.<--break->

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek