De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: Op wintersport met de TUI Ski Express

De zomer zit er bijna op, hoog tijd om af te tellen naar de gezellige winterdagen. En als het winter wordt, is het tijd voor (het plannen van) skitrips. Touroperator TUI lanceert een nieuwe nachttrein naar de mooiste Oostenrijkse skigebieden, compleet met directe verbinding en skipas. 

De nachttrein wint aan populariteit als vakantievervoersmiddel. Sinds mei van dit jaar organiseert TUI al stedentrips naar de mooiste Europese vakantiebestemmingen in samenwerking met GreenCityTrip. Nu wordt dat aanbod dus stevig uitgebreid met treinreizen naar diverse wintersportplaatsen. Vanaf 23 december 2022 tot en met 31 maart 2023 bolt er elke vrijdag een nachttrein vanaf Amsterdam en via Utrecht naar het Oostenrijkse Wörgl, vanwaar de route opsplitst en koers zet richting Tirol en het Salzburgerland. 

Directe verbinding naar de winterspeeltuin van Oostenrijk

De auto, het vliegtuig of de bus: alternatieven genoeg om je favoriete skioord te bereiken. Maar door te kiezen voor de nachttrein, ervaar je geen gedoe met lange wachttijden op de luchthaven of files met de auto. De Europese treinverbindingen kunnen nog wat modernisering gebruiken, maar de treinreis zonder overstap biedt wel tal van mogelijkheden. Geen wonder: je slaapt ’s nachts als een roosje, en wanneer je ’s ochtends door je raampje tuurt zie je niets dan gigantische bergen, terwijl zachte sneeuw door het diffuse licht van de opkomende zon begint te zweven. Een behoorlijke relaxte manier van reizen dus. En ook een uiterst duurzamere manier. Het idyllisch tafereel van de besneeuwde bergen onderweg is nog maar het topje van de ijsberg: eens aangekomen zit je in geen tijd op de skipiste. Als je op je ski’s of snowboard door het uitgestrekte wit tussen de bergtoppen glijdt, lijkt het alsof de natuur zich afspeelt in breedbeeld. De geur van dennennaalden, het zachte gekraak van de sneeuw, een schnaps in de Stube…. Staan je ski’s al klaar? 

Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert curator Amber Francken een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek