De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: 'Nieuwe ferryverbinding van Groningen naar Kristiansand in Noorwegen'

Vanaf 7 april onthult Holland Norway Airlines een nagelnieuwe ferryverbinding van Eemshaven naar Kristiansand. De autoferry vaart drie keer per week uit voor een tocht van zo’n 18 uur, inclusief overnachting. Voor verveling geen plaats, want het schip huisvest talloze entertainmentmogelijkheden. Dat publiceert het Nederlandse Sikkom op 12 januari 2022. 
 
Deze spiksplinternieuwe ferryverbinding is meer dan welkom. Wie nu naar Noorwegen reist met eigen vervoer, heeft een flinke autorit via Denemarken en Zweden voor de boeg. De dichtstbijzijnde ferryhaven bevindt zich in Duitsland of Denemarken. En ook al ligt een buitenlands avontuur naar Noorwegen binnen handbereik met het vliegtuig, ook met een bootreis is het een ware beleving. De rustgevende sfeer van Noorwegen vraagt erom verkend te worden. Dwaal eerst langs het belastingvrij winkelcentrum en de gevarieerde restaurants van de M/S Romantica! 

Een ontspannen vaartocht richting schitterende fjorden

De M/S Romantica vaart drie maal per week uit: op dinsdag, donderdag en zaterdag om 15 uur. Je stapt op in Eemshaven, de grootste zeehaven in Noord-Nederland gelegen op het meest noordoostelijke puntje in de provincie Groningen. Neem je de auto mee of kies je ervoor om te voet aan boord te stappen? Beide opties geven je na 18 uur toegang tot de uitgestrekte wildernissen en eindeloze, dichte bossen vol gigantische bomen van Noorwegen. De minimumprijs voor twee personen zonder auto bedraagt 300 euro. Deze prijs is exclusief een slaapplek. En een warm, knus bed is tijdens een overtocht van 18 uur geen overbodige luxe. Je slaapt al in een tweepersoons binnenhut met eigen douche, toilet en zelfs tv voor 75 euro. Kies je voor uitzicht over zee, dan betaal je zo’n 25 euro extra. Voor een luxe suite tel je al snel zo’n 275 euro neer. Neem je de auto mee? Dan moet je nog eens zo’n 150 euro opleggen. Maar door de uitgestrekte ruimte van het schip met een capaciteit van 2500 passagiers én de talloze entertainmentopties kiezen we graag voor een ontspannen overtocht per boot. Om 9 uur ’s ochtends kom je aan en vertoef je in geen tijd tussen de fjorden, omsloten door het adembenemende groen. En meer moet dat niet zijn.
 
 
Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert Amber van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

In Valkenburg, in het schitterende Ingendael, op 10 minuten rijden van Maastricht, ligt Château St. Gerlach. Een landgoed vol herinneringen en met een overweldigende schoonheid en grandeur.

..."
"

In het heuvellandschap van Zuid-Limburg bevindt zich het Parkhotel Het Gulpdal. De familie Huls baat het viersterrenhotel uit in Slenaken, een pittoresk dorp met authentieke vakwerkhuizen. Het hotel heeft een prachtige ligging in het dal van de rivier Gulp.

..."
"

Mooi midden het snijpunt van Nederland, Duitsland en België vormt Hotel Winselerhof een oase van rust, natuur en genieten. Het behoort tot de Zuidlimburgse Oostwegel Collection. Een absolute aanrader is het exquise restaurant Pirandello, waar men de smaak van Italië serveert.

..."
"
Net achter het Maastrichtse Vrijthof vind je het Kruisherenhotel: een oude kerk met kloostercomplex van de monnikenorde der Kruisheren. De bouw werd begin van de zestiende eeuw afgerond, binnenin is de design supermodern.
..."
"

Het iconische Hilton Amsterdam, doordrenkt van geschiedenis en raffinement, ligt in het chique residentiele Amsterdam-Zuid.

..."
"

Hilton Rotterdam ligt in het hartje van de stad; een plek vol cafés, restaurants, shops en musea.

..."
"

Het DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen ligt in de bossen. Je voelt je als een koning in de luxe kamers met balkons die uitzicht bieden op de bossen en de golfbaan met 9 holes.

..."
"

Hilton Amsterdam Airport Schiphol biedt het perfect begin van de vakantie.

..."
"
Het is een erg comfortabel hotel op het Noordzeestrand, op een kilometer van het (enige) dorp. Alleen wie hier woont, mag met een wagen op het eiland rijden, dus de rust is op Vlieland absoluut. 
..."
"

Peter en Heleen Faas hebben in het gereputeerde Hotel Noordzee in Cadzand een onvervalste New England annex Cape Cod-stijl geïntroduceerd, met veel wit geschilderd hout, maritieme details en vlotte River Woods-kleurtjes. Het hotel beschikt over 62 kamers opgesplitst in tien categorieën.

..."