De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: 'Nieuwe Europese riviercruise bezoekt 14 landen en 7 rivieren'

Het riviercruisebedrijf AmaWaterways biedt vanaf 1 juni 2023 een spectaculaire cruise-ervaring aan van maar liefst 46 nachten langs heel wat dromerige Europese steden en rivieren. Overdag meer je aan in Parijs, Boedapest en Amsterdam en cruise je langs 17 UNESCO Werelderfgoedsites in 14 verschillende landen. ’s Avonds is het heerlijk dineren met het panorama van de dag op de menukaart.

De vier luxueuze vaartuigen geven plaats aan 144 gasten die via naadloze transfers dobberen over zowel de Donau, Seine, Saône, Rhône, Rijn, Moezel als de Main rivier. Het is de langste en meest ambitieuze cruisereis die het bedrijf aanbiedt, maar hiermee spelen ze naar verluidt in op een stijgende vraag naar een langere verblijfsduur van de cruisereizen. Aan de misschien wel meest epische riviercruise dwars door Europa hangt ook wel een episch prijskaartje. De trip kost maar liefst 22.000 euro.

Once you get on a cruise deck, you never go back

Excuseer? Jawel, begin dus maar elke euro die je kan uitsparen in dat spaarvarken te stoppen. Je hebt nog een mooie twee jaar om de som bijeen te sparen! Natuurlijk moet je het feit dat quasi alles inbegrepen is in de prijs ook wel in overweging nemen. Alle maaltijden en drankjes, uitstappen, Wifi en fooien behoren tot die offerte van zo’n 22.000 euro. Bovendien beschikt de rederij ook over fietsen in verschillende havens die je gratis uitleent voor een gezellige fietstocht in de binnenstad. Enkel de haventaksen betaal je nog. Maar dat zal de kost dan ook niet meer zijn… Waarschijnlijk zijn er ondertussen al wat lezers afgehaakt bij het lezen van de immense kostprijs. Ik word eerder nostalgisch naar mijn studententijd. Als je een diploma toerisme behaalt, betekent het meteen ook dat je slaagt op het vak ‘cruises’. Mijn inspirerende doch zelfbewuste docente was er rotsvast van overtuigd dat er voor iedere persoon dé ideale cruise bestaat. Meer nog, ze bleef elke les beweren dat je na één voet op een cruiseschip meteen verkocht bent en nooit meer iets anders wil. Iets à la ‘once you get on a cruise deck, you never go back’. Aan die laatste bewering twijfel ik ten zeerste, maar ik ben nog steeds geprikkeld en nieuwsgierig naar mijn interpretatie van m’n eerste cruise. Ooit…

Over de GRANDE.be curators: elke week selecteert een van de reporters van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook zijn of haar eigen mening over. Curators Amber Francken en Peter Peeters wisselen elkaar af.

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek