De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: Flaneer langs de architectonische wonderen van Antwerps Nieuw Zuid met Archiwalks

De Archiwalks-wandeling omhelst de boon die Antwerps Nieuw Zuid heeft voor bijzondere en moderne architectuur. Dat schrijft Knack Weekend in een artikel op 13 oktober 2022. Volg gewoon de gids langs de moderne architecturale pareltjes van de hand van wereldberoemde architecten uit binnen- en buiteland. 

In Antwerps Nieuw Zuid, de wijk ingenesteld tussen Berchem en de Schelde, vind je een bruisende culturele wereld, een oase van groen en tal van bijzondere monumenten. Het is vooral dat laatste waar Archiwalks, het initiatief van projectontwikkelaar Triple Living, je tijdens z’n wandelingen attent op maakt. Om vele hoeken wachten architecturale hoogstandjes en Antwerpse charme je op. De harmonie tussen de gebouwen en de groene struiken & bomen geeft de wijk een extra portie stijl. 

Bevredigende mix van architectuur en natuur pal int stad

Het prijsbeest het Havenhuis bevindt zich 4 kilometer verderop, maar in de harten van de architectuurfans verliest die het misschien wel van de uitbarstingen van hedendaagse bouwwerken in het Antwerps Nieuw Zuid. Citytrippers en locals halen hun hart op dankzij de vergezichten over het Vlinderpaleis of het Palazzo Verde. Want het Nieuw Zuid in Antwerpen – verspreid over een oppervlakte van 8 hectare - palmt je écht volledig in. Het levendig groen en de imposante stadsarchitectuur lijken elkaar af te troeven met hun moderniteit, straten en musea ademen de eeuwenoude geschiedenis (denk maar aan het gerestaureerde KSMKA) en elke hoek herbergt lekker eten & drinken. Schrijf je in voor de architectuurwandeling voor een rondleiding door een ervaren en enthousiaste stadsgids of ontdek ‘m helemaal zelf. Bij elk van de gebouwen spot je immers ook houten paaltjes met daarop een QR-code. Als je deze scant, ontvang je meer informatie over het gebouw en de ontwerper. Bij de wandeling hoort ook een wandelplan en brochure die je kan downloaden op de site van www.nieuwzuid-antwerpen.be

 

Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert Amber van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.

 
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek