De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: ‘Nieuwe fietsroute rondom Gardameer’

Dit jaar opent een nieuwe fietsroute rondom het volledige Gardameer. Maaike Schwering schreef op 19 januari een artikel voor Knack Weekend over de Garda By Bike route. Het Gardameer in het noorden van Italië is een populaire toeristische trekpleister. Het grootste meer van het land krijgt er nu dus een toeristische troef bij: de nagelnieuwe fietstocht van zo’n 140 kilometer rondom de volledige lengte van het meer. Het prachtige, zwevende fietspad in de buurt van Capo Reamol is al geopend. Zo vinden ook actieve reizigers hun gading in de prachtige omgeving van het azuurblauwe meer. Nog niet uit gefietst? De Garda By Bike -route sluit aan op twee langeafstandsroutes: de EuroVelo 7 Sun Route en de EuroVelo 8 Mediterranean Route van beiden zo’n 7000 kilometer dwars door Europa.

'Garda By Bike route' rondom het volledige meer

Groene bergen, prachtige watervallen, pastelgekleurde huizen in schilderachtige stadjes met Romeinse overblijfselen, een paarse bloemenpracht en geurige citroen- en olijfbomen. Als dit rijtje er niet spontaan voor zorgt dat je je koffers wil pakken, is er iets grondig mis. Het Lago di Garda bezit het allemaal, en da’s waarschijnlijk ook de reden waarom het zo populair is. Bovendien ligt alles ook nog eens op relatief korte afstand van elkaar. Zalig dat je nu gewoon op de fiets kan stappen om de omgeving te ontdekken! De fietsroute is zelfs aangepast aan de iets onhandigere fietser zoals ik. Het is goed breed, er zijn geen steile stukken, de bruggen zijn goed omheind en de ondergrond bestaat uit houten planken. Mountainbike, gewone damesfiets of driewieler? Het kan dus allemaal! Uitrusten doen we op een zonnig terras al slurpend aan een Aperol Spritz met de dobberende bootjes op het klotsende water recht voor onze neus. En ook een paar kwakende zwanen. Het Gardameer biedt de ideale mix voor zonaanbidders én actieve vakantiegangers. Ik droom alvast even weg.

Over de GRANDE.be curators: elke week selecteert een van de reporters van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook zijn of haar eigen mening over. Curators Amber Francken en Peter Peeters wisselen elkaar af.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek