De Dag van Spanje in Antwerpen

Spanje is één van de favoriete vakantiebestemmingen van de Vlamingen. Daarom werd op 20 oktober de Dag van Spanje georganiseerd op de Groenplaats in Antwerpen. Deze dag stond in het teken van het voelen, proeven en ontdekken van de Spaanse culturele rijkdom.

Meer dan 10.000 mensen zakten af naar Antwerpen om er de Dag van Spanje bij te wonen. Het evenement werd georganiseerd door de Officiële Kamer van Koophandel van Spanje in België en Luxemburg en de Spaanse Dienst voor Toerisme.  

Ontdek de Spaanse culturele rijkdom

De Dag van Spanje werd voor het eerst georganiseerd. Men koos bewust voor Antwerpen, de meest bevolkte stad van Vlaanderen. Het doel was om Spanje voor te stellen als toeristische bestemming, maar ook het gastronomische en vrijetijdsaanbod, de toonaangevende bedrijven en de innovatie. Met dit evenement wilde Spanje het beeld van Spanje als toeristische bestemming verbeteren en het land ook positioneren als referentie in vele sectoren.

Het evenement was vrij toegankelijk en bevatte tal van culturele en gastronomische activiteiten om de Spaanse culturele rijkdom te voelen, te proeven en te ontdekken. Je kon er onder andere genieten van de traditionele flamencomuziek, maar ook van de meest avant-gardistische en elektronische geluiden en jazzoptredens, concerten en dansshows. Voor de kleintjes waren er recreatieve activiteiten. Ook de Spaanse voetbalcompetitie en het Barcelona Circuit waren aanwezig op groot scherm.

Ga op ontdekking, voel, smaak, leer bij en geniet

De Groenplaats werd onderverdeeld in vijf categorieën: ‘Ga op ontdekking’, ‘Voel’, ‘Smaak’, ‘Leer bij’ en ‘Geniet’.

Bij ‘Ga op ontdekking’ leer je dat reizen naar Spanje een verrijkende ervaring is. Je ontdekt er de brede waaier aan bestemmingen, activiteiten en diverse landschappen.

De tweede categorie ‘Voel’ was gericht op de Spaanse culturele rijkdom. Hier kon je genieten van de alom bekende flamencomuziek en jazzoptredens, maar ook stierengevechten en nog veel meer.

‘Smaak’ was ongetwijfeld de topper voor de duizenden bezoekers: je kon proeven van de meest traditionele gerechten uit de Spaanse keuken. Verse producten met vlees, vis, groenten, olie, kaas, wijn en cava waren talrijk aanwezig.

De voorlaatste categorie ‘Leer bij’ was 'the place to be' voor wie droomt van een carrière in Spanje. Wie er graag wil gaan werken of studeren, kon hier terecht met zijn vragen en kon er alle mogelijkheden ontdekken.

Ook de kleintjes werden niet vergeten. Zij konden zich uitleven in de laatste stand ‘Geniet’.  Op speelse wijze verkenden de kinderen Spanje.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Verrassend logeren of luxueus kamperen? Valle de Oro is de perfecte locatie om heerlijk te lanterfanten op het ritme van het zuiden.

..."