Bon bini Aruba: 365 dagen per jaar genieten van de zon

Wie Aruba zegt, denkt meteen aan de typische beelden van een exotisch eiland in de Caraïben: parelwitte stranden, waaiende palmbomen en een azuurblauwe zee. Wat Aruba echter onderscheidt van andere eilanden in de Caraïben is haar bijzondere klimaat en grote variatie aan stranden. Aruba ligt namelijk buiten de orkaanzone waardoor je 365 dagen per jaar kan genieten van een stralende zon. De stranden staan dan weer bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit en diversiteit. Of je nu op zoek bent naar rust, romantiek, fun of exclusiviteit, Aruba heeft een strand voor elke gelegenheid. Wij zetten de 5 mooiste alvast op een rijtje.

De 5 mooiste stranden van Aruba

De stranden van Aruba zijn bij uitstek geschikt om te genieten en tot jezelf te komen met een heerlijke cocktail in de hand. Om dat genieten nog een extra duwtje in de rug te geven, laat Aruba je de keuze tussen verscheidene luxueuze spa oorden. De resorts op het eiland hebben naast een privéstrand ook hun eigen spa- en wellnessfaciliteiten. Relaxerende massages of verzorgende gezichtsbehandelingen worden er doorgaans buiten, op een speciaal ingerichte plek, verzorgd. Over het weer hoef je je alvast geen zorgen te maken: Aruba ligt buiten de orkaanzone en kan daardoor altijd van een stralende zon genieten.

1.  Eagle Beach - Fotogeniek strand met wereldberoemde ‘fofoti’ boom

Je kent het beeld ongetwijfeld wel: een azuurblauwe zee, parelwit strand en daarop een vreemd ogende boom. De ‘fofoti’ boom is uitgegroeid tot hét symbool van Aruba en maakte van Eagle Beach prompt een van de meest gefotografeerde stranden ter wereld. Het zand is er spierwit en van een uitzonderlijke kwaliteit. Eagle Beach is over het algemeen zeer rustig en dankzij de vele lage bomen een ideale plek om te picknicken of een boek te lezen. Gedurende een paar maanden per jaar is het ook de favoriete broedplaats voor schildpadden. Van Eagle Beach wandel je overigens naadloos via de exclusieve Manchebo Beach naar Druif Beach, dat haast even ongerept en exotisch oogt als zijn bekendere broer.

2. Palm Beach - Sun & fun in het bruisende deel van Aruba

Aruba is meer dan verlaten stranden alleen. Palm Beach is het kloppende hart van Aruba. Hier vind je niet alleen de grootste en meest luxueuze hotels terug, maar ook de meeste restaurants, bars en winkels. Watersporters kunnen hier naar hartenlust wildwatertochten maken of uitvaren met een zeilboot. ’s Avonds kan je er heerlijk genieten van een smakelijk diner met kaarslicht, voetjes in het zand en een ondergaande zon op de achtergrond. Wie nog wat energie over heeft danst de nacht tegemoet in één van de vele discos op Palm Beach.

3. Baby Beach - Het snorkelparadijs van Aruba

Wie gek is van snorkelen moet absoluut een keertje naar Baby Beach. Het strand heeft de vorm van een halve maan en het water is er zeer ondiep. Er is een gemarkeerd snorkelgebied met prachtige koraalriffen en tal van tropische vissoorten. Verder kan je heerlijk relaxen in één van de vele hutjes die schaduw en verkoeling bieden. Baby Beach ligt op 40 minuten rijden van de populaire hotels aan Palm Beach.

4. Rodger’s Beach - Geniet mee met de locals

Ondanks haar ligging – recht tegenover de populaire Baby Beach – is Rodger’s Beach nog een stukje onontgonnen Aruba. Het strand is daardoor vooral geliefd bij lokale Arubanen die hier hun vissersboot laten aanmeren of zelf komen genieten met een goed boek in de hand. De rust die je hier terugvindt is onbetaalbaar.

5. Mangel Halto - Tussen de mangroven

Mangel Halto betekent letterlijk ‘hoge mangroven’ en daarmee weet je meteen wat het strand zo bijzonder maakt. Het strand is afgelegen en daardoor perfect voor een romantische picknick. Ook waterliefhebbers komen aan hun trekken op Mangel Halto. Het rif gaat tot een diepte van maar liefst 33 meter, waardoor je als duiker makkelijk baracuda’s en octopussen kunt spotten. Snorkelaars leren er exotische vissoorten als papegaaivissen, doktersvissen, sponzen en anemonen kennen.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels