Belgische toeristen verkiezen de beste bestemmingen en toeristische bedrijven van 2019

In maart en april 2020 stemmen Belgische toeristen voor de Belgian Tourist Awards 2019. Met deze Awards verkiezen we de beste toeristische bestemmingen en de beste toeristische bedrijven. Meer dan 10.000 Belgische toeristen werden geselecteerd om hun stem uit te brengen. Stem mee! Elke stemmer maakt kans op een luxe weekend voor 2 personen in hotel Radisson RED Brussels!

Partners van Belgian Tourist Awards

De Belgian Tourist Awards zijn een organisatie in partnership van de Belgische toeristische websites GRANDE.be met Vacancesweb.be / Vakantieweb.be. De presentaties van kandidaten en winnaars gebeurt ook via Ciné Télé Revue / Cinetelerevue.be, Le Soir / Lesoir.be, Knack / Knack.be en Le Vif / Levif.be.

12+5 kandidaten in 5 categorieën

De redacties van de toeristische websites GRANDE.be en Vacancesweb.be/Vakantieweb.be selecteerden 12 kandidaat-bestemmingen of kandidaat-bedrijven in 5 categorieën. Elk van deze kandidaten scoorde hoog in 2019. Elke stemmer kan zelf ook zijn persoonlijke favoriet per categorie toevoegen, en zo 5 kandidaten bij creëren. De stemmen van de Belgische toeristen zullen beslissen welke bestemmingen en welke toeristische bedrijven de Awards binnenhalen!

Categorie ‘Land van het Jaar 2019’

Kandidaten zijn Malta, Ierland, Groothertogdom Luxemburg en Dominicaanse Republiek. Elke stemmer kan zelf ook zijn persoonlijke favoriet in deze categorie toevoegen.

Malta

De eilanden Malta, Gozo en Comino liggen in het zuiden van de Middellandse Zee. Het grootste eiland Malta is een lappendeken van straatjes, sfeervolle dorpen en enkele bruisende steden. Hier vind je renaissance-kathedralen en barokke paleizen. Maar ook fijne stranden, een actief nachtleven en duizenden jaren geschiedenis.

Ierland

In het binnenland van Ierland zie je woeste wouden en wilde flora, de Gaelische legendes komen er tot leven. Het water tegen de robuuste kliffen dondert in de Atlantische Oceaan. De literaire geschiedenis en de warme gastvrijheid zijn steeds aanwezig. In de grootsteden Dublin en Belfast heeft de modernste tijd zijn intrede gemaakt.

Het Groothertogdom Luxemburg

Bij de kortste buur van België scoort de stad Luxemburg met haar aaneenschakeling van trekpleisters en evenementen. Rondom de stad is het Groothertogdom een topper qua natuur: je kan er prachtige bekroonde wandelingen en fietstochten maken door de wouden en dalen. In Echternach leeft het verleden: cultuur en natuur komen hier mooi samen.

Dominicaanse Republiek

Het oostelijk deel van het eiland met Haïti telt meer dan 1.350 kilometer kustlijn: het paradijs van zee, zon en zand. Het binnenland is exotisch begroeid: je vindt er Victoriaanse huisjes, grotten en cacao plantages.

Categorie ‘Regio van het Jaar 2019’

Kandidaten zijn Kent en Saarland. Elke stemmer kan zelf ook zijn persoonlijke favoriet in deze categorie toevoegen.

Kent

Het zuidoosten van Engeland, net na het verlaten van de ferry/Eurotunnel/Eurostar, wordt de ‘tuin van Engeland’ genoemd. Heuvels, bossen en malse weiden strekken zich uit van de krijtrotsen van Dover aan de kust over de kalkrug de North Downs. In de kathedraal van Canterbury zetelt de aartsbisschop, de leider van de Anglicaanse Kerk.

Saarland

Een van de kleinste deelstaten van Duitsland in het uiterste zuidwesten, genesteld tegen Frankrijk en Luxemburg. In de steden Saarlouis en Saarbrücken beleef je die verschillende invloeden. De rivieren de Saar en de Moezel domineren de prachtige natuur, met glooiende heuvels en dichte wouden.

Categorie ‘Stad van het Jaar 2019’

Kandidaten zijn Krakau en Nantes. Elke stemmer kan zelf ook zijn persoonlijke favoriet in deze categorie toevoegen.

Krakau

Aan de rivier de Wisla in het zuiden van Polen toont de voormalige hoofdstad van Polen haar historische schatten, zoals het centrum met de Grote Markt en de Mariakerk en Lakenhal, de Wawel-heuvel met kasteel en kathedraal, … In de wijk Kazimierz beleef je het Joden-getto uit de Tweede Wereldoorlog, in Nowa Huta wandel je door het voormalige communistische regime.

Nantes

De Place Royale, met fontein en de kerk van St. Nicolas, is het hart van het negentiende-eeuwse Nantes met haar herenhuizen en winkelstraten. Tussen honderden kilometers cultuurrijkdom en de monding van de Loire verrast de vijfde stad van Frankrijk met een veelheid aan troeven tussen geschiedenis, gastronomie en ontspanning, zowel in het Bretoens als het Frans.

Categorie ‘Toerisme bedrijf van het Jaar 2019’

Kandidaten zijn MSC Cruises en Radisson Hotel Group. Elke stemmer kan zelf ook zijn persoonlijke favoriet in deze categorie toevoegen.

MSC Cruises

De grootste privé-cruiserederij ter wereld vaart het hele jaar door in de Middellandse Zee en de Caraïben. Volgens de seizoenen gaat het ook naar Noord-Europa, de Atlantische Oceaan, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, enz. De Italiaanse familie Aponte deelt al 300 jaar haar passie voor de zee, gastvrijheid en zorg voor elk detail. MSC Cruises staat bekend voor haar warmte en elegantie.

Radisson Hotel Group

Voortbouwend op haar sterke Scandinavische oorsprong werd Radisson Hotel Group marktleider in hotels en gastvrijheid. De zeven verschillende merken zoals ondermeer Radisson Blu en Radisson RED bieden elk hun eigen ervaringen aan de hotelgasten. Design en innovatie vormen de kern, maar ook aandacht voor lokale producten en gerechten, unieke locaties en een actief sociaal leven.

Categorie ‘Hot Spot van het Jaar 2019’

Kandidaten zijn Edinburgh en München. Elke stemmer kan zelf ook zijn persoonlijke favoriet in deze categorie toevoegen.

Edinburgh

Edinburgh is hip: een cocktail van erfgoed, cultuur en feesten, voor jong en oud. In Old Town en New Town ontdek je de werelderfgoedlocaties. Zowel in de zomer als in de winter dompelt de stad onder in een reeks festivals vol plezier, muziek en licht.

München

Samen met Berlijn is München de interessantste stad van Duitsland dankzij de vele kerken, de schitterende paleizen, de 42 theaters en de 45 musea. Gezellige terrassen, een lijst bezienswaardigheden, een lekkere hap en een hypermodern voetbalstadion: de Beierse hoofdstad heeft het allemaal.

'Bestemming van het Jaar 2019’

Als afsluiter van de stemming kan je je algemene winnaar aanduiden: wat is jouw algemene favoriete Bestemming van het Jaar? Deze keuze gebeurt over alle categoriëen heen.

Wie stemt, maakt kans om te winnen!

Alle stemmers kunnen deelnemen aan onze exclusieve wedstrijd. Je kan een luxe weekend voor 2 personen winnen in hotel Radisson RED in Brussel. Vul na het stemmen onze wedstrijdvragen in, misschien win jij het luxe weekend! Veel succes!