Alpe d'Huez, in zomer en winter wonderland van de Franse Alpen

Het adembenemende Franse berggebied Alpe d'Huez werd tot 'beste skistation van Europa' verkozen maar is ook in de zomer een waar paradijs met 300 dagen zon per jaar.

Alpe d'Huez bevindt zich op een hoogte van 1860 meter in het massief van Les Grandes Rousses, een bergmassief in het zuidwesten van de Alpen. De hoogste bergtop is Le Pic Blanc en biedt met een hoogte van 3330 meter een adembenemend uitzicht over de Franse Alpen. Dankzij een bijzonder aantrekkelijk microklimaat en 300 dagen zon per jaar wordt het Franse bergparadijs ook wel 'Île au soleil' genoemd.

250 km aan pistes

Met 250 kilometer aan pistes is het skigebied van Alpe d'Huez een van de grootste ter wereld. Beginners kunnen zich uitleven op de groene en blauwe pistes, gevorderden op de rode. Voor de ervaren skiër zijn de pistes rond het hoogste punt, de Pic Blanc een echte aanrader. Vanaf hier lopen verschillende zwarte pistes naar beneden waaronder de beruchte Sarenne. Met een lengte van 16 kilomter is dit Europa's langste zwarte piste. Als de zwarte pistes nog geen uitdaging genoeg bieden, kan je terecht bij de verschillende off-pistes zoals la Combe du Loup, le Grand Sablat en de Roche Melon.

Het middelpunt van het skigebied is het dorp Alpe d'Huez met een indrukwekkende ligging op de rand van een afgrond. In dit grote skistation kan je alles vinden op het gebied van ontspanning en vermaak.

21 bochten

Alpe d'Huez is niet alleen in de winter een wonderland, maar ook in de zomer. Dan doet het Franse gebied dienst als fiets-en wandelparadijs. In de zomer wagen iedere dag zo'n 400 wielrenners zich aan de klim met de 21 legendarische haarspeldbochten van de Alpenetappe. In totaal is de beklimming bijna 14 kilometer lang en beginnen doe je vanuit het dal op 723 meter hoogte. De 21 bochten loodsen je naar de top die goed boven de 1800 meter ligt. Tijdens de afdaling kan je genieten van het uitzicht op de vallei L'Oisans.

Tomorrowland Winter 2022

Zowel in de zomer als in de winter vormt Alpe d'Huez het decor voor heel wat evenementen waaronder Tomorrowland Winter. Na een magische eerste editie in 2019 keert Tomorrowland in 2022 terug naar het adembenemende Franse skigebied Alpe d'Huez voor de tweede wintereditie van Tomorrowland Winter. 'The Story of Tomorrowland' gaat van 19 tot en met 26 maart 2022 verder, waar de 'People of Tomorrow' opnieuw kunnen genieten van een onvergetelijk muziekspektakel in de sneeuw.

Als eerbetoon aan Tomorrowland Winter van dit jaar, die jammer genoeg niet kon plaatsvinden vanwege de aanhoudende COVID-19-pandemie, zond Tomorrowland op 25 maart 2021 een 2,5 uur durende show uit met een spectaculair uitzicht op Alpe d'Huez en de omliggende bergen. Martin Solveig x Kungs, Klingande en Ofenbach brachten elk een exclusief optreden op een verbluffende hoogte van meer dan 2100 meter.

Voor de wintereditie van 2022 kunnen bezoekers zich opnieuw aan de Tomorrowland-succesformule verwachten: extra aandacht voor lekker eten en drinken, exlcusieve optredens door de bekendste dj's ter wereld en verschillende podia waaronder een imposante mainstage aan de voet van de skipistes. En dat alles overgoten met de sfeer, decoratie en magie die eigen zijn aan Tomorrowland.

Meer info

Alle informatie over Tomorrowland Winter kan je terugvinden op de website van Tomorrowland of in het artikel van Alpe d'Huez.

Foto: © Tomorrowland
 GRANDE.be reporter Phebe Coppens volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Voor wie gesteld is op luxe, wacht het Château de Pizay in Morgon. Deze Relais du Silence, een viersterrenadres met 62 kamers, is een klassieker uit 1830. Het is er goed slapen en ontbijten.

..."