Adembenemende panorama’s aan de Schotse kust in het Crinan Hotel

In het kleine pittoreske vissersdorpje Crinan in Argyll and Bute aan de Schotse westkust op 150 kilometer ten westen van Glasgow en voorbij het weelderige Loch Lomond & The Trossachs National Park ligt het sfeervolle Crinan Hotel. Door de prachtige ligging aan het water van de adembenemende kust word je getrakteerd op indrukwekkende panoramische vergezichten. Vanuit je hotelkamer!

200+50 jaar gastvrijheid

200 jaar lang was het gebouw de locatie voor een herberg en ontmoetingspunt. Vanaf 1970 verwelkomt de familie Ryan hotelgasten: in 2020 exact 50 jaar! Het dorpje is bekend als de start van het Crinan kanaal: een ingenieus systeem van aangelegde waterlopen uit het begin van de 19de eeuw. Aan het sympathieke sluizencomplex van Crinan genieten gasten van het authentieke en charmante karakter van het hotel. De familie laat iedereen zich meteen thuis voelen met hun gezellige warmte en gastvrijheid!

Rooms with a view

Het Crinan Hotel telt twintig hotelkamers gespreid over drie verdiepingen met lift. Elke kamer is gewijd aan een Schotse artiest. Het hotel beschikt over drie soorten kamers: de classic double, balcony twin/double of superior twin/double. Iedere elegante residentie biedt een adembenemend uitzicht over de zee, het Crinan kanaal of de eilanden Scarba, Jura en Mull in de verte. Vanop het balkon kan je  bruinvissen, dolfijnen, otters en zeeleeuwen zien flirten met het zeewater.

Uit de zee, recht op het bord

Op het menu: verse vis, per direct bereid en op je bord gedresseerd. Je hebt een ruime keuze in één van de drie restaurants: The Westward Restaurant, The Seafood Bar of The Crinan Pub. Het Westward Restaurant biedt excellente vijfgangenmenu’s aan van lente- of zomergerechten, in de Bar en de Pub eet je lekker vers. Steeds staat verwennerij met kraakverse, lokale gerechten zoals Argyll Hill lam of langoustines centraal. Dat alles met een biertje of whisky in de hand.

Ont-stressen en wandelen

In het hotel kan je ook terecht voor schoonheidsbehandelingen om helemaal te ont-stressen. Bezoek ook de Crinan Hotel Secret Garden, weggestopt op de heuvel achter het hotel. Of geniet van prachtige wandelingen, fiets- en mountainbiketochten, uitjes met de boot of een ritje te paard!

Schilderijen in het hotel

Opvallend in het hotel zijn de indrukwekkende schilderijen van Frances Macdonald, ofwel eigenares Mrs Ryan. Zij schildert vooral de natuur van Argyll: de rotsen in contrast met het zand aan de kust, de ruwe zee met dreigende wolken, … Haar werk hangt in galerijen in Londen en Edinburgh, en in het Crinan Hotel!

Foto's Crinan Hotel - Annick Beyers
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Aan het sympathieke sluizencomplex van Crinan genieten gasten van het authentieke en charmante karakter van het Crinan Hotel. De familie Ryan laat iedereen zich meteen thuis voelen met hun gezellige warmte en gastvrijheid!

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Radisson Blu Hotel City Centre verwelkomt je in het hart van de oude stad in Edinburgh. Op een boogscheut van talloze bezienswaardigheden droom je weg in een stijlvolle kamer met een moderne en strakke inrichting: een hemels verblijf!

..."