8 must do's in Oostenrijk deze zomer

Velen onder ons trekken in de wintermaanden naar Oostenrijk om de pistes af te schuimen op ski’s en boards. Maar ook tijdens de zomer heeft Oostenrijk heel wat bieden onder het motto ‘zintuigelijke belevenis’. Ontdek 8 topbestemmingen in Oostenrijk met al je zintuigen.

1. Bregenz Festival

Elk jaar vindt in de regio van Vorarlberg het Bregenz Festival plaats. De sfeer in openlucht, het drijvende podium op het meer en de heerlijke muziek maken van de ‘Bregenzer Festspiele’ een unieke ervaring. Van midden juli tot midden augustus 2018 staat Carmen van Georges Bizet op het programma.

2. Salzburger Festspiele

Ook dit jaar vindt opnieuw de Salzburger Festspiele plaats. Van 20 juli tot 30 augustus kan je de 98ste editie van het klassieke muziek festival bijwonen. Er zijn maar liefst 206 opvoeringen tijdens dit 42 dagen durende event. Mozart, Strauss, Tchaikovsky en Tobias Moretti zijn slechts enkele voorbeelden van de immense variëteit.

3. 007 Elements in Sölden

Deze zomer kan je genieten van een unieke James Bond ervaring. In Sölden, in het Ötztal, op de top van de Gaislachkogl, verrijst een 1.300 vierkante meter gebouw gewijd aan James Bond. Er werd een groot deel van de James Bond film, Spectre, opgenomen in Oostenrijk. Het project ‘007 Elements’ brengt het verhaal van de productie van de 007 films. Het neemt de bezoekers mee op een ultra-moderne, interactieve en audiovisuele trip.

4. Area 47 in het Ötztal

De sportliefhebbers onder ons kunnen terecht in Area 47. Het avonturenpark ligt in het Ötztal en zorgt voor een dosis avontuur, plezier en ontspanning. Raften en kajakken op de rivier Inn, een spannende grottour, klimmen op het hoge touwenparcours, dat is allemaal mogelijk in Area 47.

5. Nationalpark Hohe Tauern in Oost-Tirol

Het nationale park Hohe Tauern is een van de prachtigste landschappen op aarde en een Ark van Noach voor duizenden dier- en plantensoorten. Het strekt zich uit over 1.856 km² in Oost-Tirol. Met zijn meer dan driehonderd bergtoppen van 3000 meter hoog straalt het een majestueuze kracht en tegelijkertijd ook rust uit. Brede gletsjervelden, diepgroene bergmeren en bruisende gletsjerstromen met imposante watervallen nodigen uit tot een ontdekkingsreis in de ‘alpine wildernis’.

6. Stuibenfall in het Ötztal

Het Ötztal associëren veel mensen met wintersport door de beroemde skigebieden van Sölden en Obergurgl-Hochgurgl. In de zomer is er echter ook een overvloed aan alternatieve hoogtepunten zoals een bezoek aan de hoogste waterval in Oostenrijk. De Stuibenfall is makkelijk te bereiken via een nieuwe wegen- en trappenconstructie. Na ongeveer 700 trappen en een 80 meter lange hangbrug komen wandelaars en bergbeklimmers aan het startpunt van de waterval. Een unieke alpine flora en de veel verschijnende regenbogen maken van de Stuibenfall een kleurrijk hoogtepunt.

7. KAT Walk in Kitzbühel

De Kitzbüheler Alpen hebben de wandelaar veel te bieden: ruim 2500 kilometer aan wandelpaden van alle niveaus. Er zijn niet alleen mooie dagtochten en themawandelingen voor families, maar ook meerdaagse wandelroutes zoals de KAT Walk of de Kitzbüheler Alpen Trail. Twee varianten van deze meerdaagse route nemen je mee over kronkelige paden langs het mooie landschap van de Kitzbüheler Alpen.

De eerste variant, de KAT Walk Alpine laat je in 6 dagen via 6 verschillende etappes de mooiste plekjes van het hooggebergte zien. Deze 108 kilometer lange tocht start in Hopfgarten im Brixental en heeft als eindbestemming St. Ulrich am Pillersee. Het hoogste punt dat je tijdens deze tocht bereikt, is 1996 meter.

De tweede variant, de KAT Walk Compact, heeft hetzelfde beginpunt en eindpunt maar is een heel stuk korter met zijn 76 kilometer. Hierbij leg je de route af in 5 etappes over 5 dagen. Wie het moeilijk krijgt, kan ook altijd de gondel nemen om de route wat in te korten.

8. ‘Slow Food’ in Lesachtal

Wie met al zijn zintuigen wil genieten, houdt ook van lekker eten. Naast eerbied voor authenticiteit en lokale producten, gaat Oostenrijk ook almaar meer belang hechten aan ‘Slow Food’: eerlijke producten, puur klaargemaakt, met tijd en liefde.

Het concept van ‘Slow Food’ dateert uit de jaren tachtig: een beweging die zich verzet tegen de industrialisering van voeding, maar in de plaats wil focussen op eerbied voor dieren en gewassen, respect voor cultuur en traditie, zin in authenticiteit en goede smaak. Het resultaat is niet alleen lekker eten maar ook ‘goed’ en ‘gezond’ voedsel. Veel regio’s in Oostenrijk spelen volop in op ‘Slow Food’ zoals het Lesachtal in Karinthië. Met dank aan de lokale boeren die met hun hele hart volgens de filosofie van ‘Slow Food’ leven, is Lesachtal uitgeroepen tot eerste ‘Slow Food’ reisbestemming in Oostenrijk.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels