5 toplocaties om te kamperen in Duitsland

Denk je dit jaar aan een kampeertrip bij onze oosterburen? Duitsland heeft voor elke kampeerder wat wils: vanaf de kuststrook in het noorden, de prachtige bosgebieden in het midden, tot de machtige Alpen in het zuiden. Wij geven je vijf toplocaties om te gaan kamperen in Duitsland.

Meer dan 750 campings en camperstandplaatsen in Duitsland nodigen je uit voor een betaalbare vakantie in een natuurlijke omgeving. Of het nu gaat om een romantische camping aan het water, een camping die vooral gezinsvriendelijk is, of een grote stadscamping als uitgangspunt voor een stedentrip, elke camping biedt precies het comfort dat je wenst.

1. Camping Kerstgenshof


Brussel - Sonsbeck: 300 km (regio: Noordrijn-Westfalen)

Daar waar de glooiende heuvels van de Sonsbecker Schweiz aan de horizon verschijnen, ligt net voor de Nederlandse grens het campingpark Kerstgenshof. Omringd door weidse velden en een uniek rivierenlandschap, is het de ideale wandel- en fietsbestemming. Voor de cultuurliefhebbers onder ons: een bezoekje aan de dichtbijgelegen stad Xanten met zijn Romeinse geschiedenis is zeker de moeite waard.

2. Camping Stadtwaldsee

Brussel – Bremen: 485 km (regio: Bremen)

In een rustige, ontspannen sfeer biedt de camping Stadtwaldsee puur comfort. Wie graag eens onderduikt, is hier aan het juiste adres: duikliefhebbers kunnen in de Stadtwaldsee een wereldwijd erkend duikcertificaat halen. Wie de voorkeur geeft aan een verblijf boven water, maakt een uitstapje naar de dichtbijgelegen Vrije Hanzestad Bremen, jogt over de prachtige weg langs de oever van het meer of drinkt een cappuccino op het heerlijke buitenterras van het café-restaurant van de camping.

3. Höhencamping Königskanzel

Brussel – Dornstetten: 505 km (regio: Baden-Württemberg)

De tussen Rottweil en Freudenstadt gelegen camping Höhencamping Königskanzel in Dornstetten scoort met zijn goede ligging. Op een zonnige hoogvlakte vestigen kampeerders zich op comfortabele, royaal aangelegde standplaatsen. Van hieruit dwaalt je blik eindeloos over de ongerepte natuurlandschappen van het Zwarte Woud, dat een uitstekend fiets- en wandelroutenetwerk en een afwisselend recreatie-aanbod biedt.

4. Campingplatz Neumannshof

Brussel – Thüringen: 572 km (regio: Thüringen)

Camping Neumannshof geldt als een van de mooiste campings in Thüringen. Het ligt aan de oever van de Hohenwartestausee en wordt omringd door weelderige bossen. Van hier is het niet ver naar het 50 meter lange strand, dat met grote ligweiden uitnodigt tot relaxen. Wie meer zin heeft in beweging, verkent de vele mooie wandelpaden van de Obere Saale en het Schiefergebergte. Fietsers geven de voorkeur aan de Saalefietsroute bij Altenbeuthen en genieten van het fantastische panorama van de Saale-waterval.

5. Campingpark Sanssouci zu Potsdam

Brussel – Potsdam: 747 km (regio: Brandenburg)

Direct aan de pittoreske Templiner See ligt het koninklijke campingpark Sanssouci zu Potsdam. Liefhebbers van cultuur, sightseeing en shopping kunnen voor een spannende stedentocht naar het dichtbijgelegen Berlijn of verkennen Potsdam met zijn prachtige kastelen en tuinen. 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Hotel Das Neue Moselschlösschen in Traben ligt prominent op 150 m van de stalen brug, die Traben met Trarbach verbindt over de Moezel.

..."