5 tips in Verona

Verona, de bakermat van Shakespeares Romeo & Julia, betovert iedereen met haar romantische renaissancestraatjes en heeft alles in huis voor een gezellige citytrip. In de hoofdstad van de liefde kom je die typische Italiaanse sfeer tegen: bruisende piazza’s, idyllische kerken en prachtige rivieren en bruggen, en dan is er nog het Gardameer slechts 30 kilometer verderop.

1. Opera en ballet in de arena

Een Veronese traditie tijdens de zomermaanden zijn de verschillende opera- en balletvoorstellingen die worden opgevoerd in de indrukwekkende Arena di Verona. Als een van de best bewaarde Romeinse amfitheaters davert het hier al sinds 1913 bij elke operavoorstelling. De uitstekende akoestiek en prachtige stukken als Aida, Madame Butterfly en Nabucco bezorgen je gegarandeerd kippenvel tijdens het luisteren. Overdag kan je zelf een kijkje nemen naar de imposante zuilen, bogen en tribunes op het arenaplein.

2. Piazza delle Erbe

Op het Piazza delle Erbe bruist het Italiaanse stadsleven volop op elk moment van de dag. Dat gezellig pleintje is omringd door pittoreske winkeltjes, lekkere restaurants en typische trattoria. De hele dag staan er kraampjes met typische Italiaanse souvenirs en andere spullen, ideaal voor dat aandenken. ’s Avonds kan je na een diner vanop een terras genieten van een sfeervol verlicht plein met een heerlijk kopje cappuccino of een limoncello als digestief.

3. Torre dei Lamberti

Vlak aan het Piazza delle Erbe verschijnt de 84 meter hoge Torre dei Lamberti. De bouw van de toren begon in 1172 en staat centraal in het oude centrum van Verona. Neem zeker helemaal bovenin een kijkje. Je kan naar boven met de lift of met de nauwe trapjes, maar het schitterend uitzicht over de rode daken van Verona krijg je er voor niets bij!

4. Het huis van Julia

La Casa di Giulietta is al sinds de 13de eeuw in het bezit van de familie Cappelletti. Een gezellig binnenplein verbergt het iconische balkon uit het wereldberoemde Shakespearedrama. De woorden die op ieders tong liggen? ‘O Romeo, Romeo, wherefore art thou Romeo?’, natuurlijk! Vandaag de dag is de plek een semi-bedevaartsoord geworden: in de binnenkoer pronkt een bronzen standbeeld van Julia. Volgens de legende bekom je eeuwig geluk in de liefde als je over haar boezem wrijft.

5. Brieven schrijven naar de Club di Giulietta

Dat Romeo & Julia als inspiratiebron diende voor vele schrijvers, scenaristen en kunstenaars moet niet meer gezegd worden. In de film ‘Letters to Juliet’ worden brieven geschreven aan het adres van Julia in Verona. Tegenwoordig beantwoordt de Club di Giulietta in naam van het iconisch personage alle brieven die ze in de bus krijgen, dat zijn al snel duizenden brieven van over de hele wereld. Elke afzender krijgt een antwoordbrief opgestuurd. Je eigen brief kan je posten in het hoofdkantoor in Corso Santa Anastesia in de omgeving van Piazza delle Erbe.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
Villa d'Amelia is een stijlvol en hedendaags hotel, 15 kilometer ten zuiden van Alba.
..."