5 tips in Straatsburg

5 tips in Straatsburg: van de Kathedraal Notre-Dame als het symbool van Straatsburg naar Neustadt, de wijk die Straatsburg op de kaart moest zetten.

          

1. Kathedraal Notre-Dame van Straatsburg

Deze Kathedraal is het symbool van de stad Straatsburg en is te vinden op Place de la Cathédrale. De bouw startte in 1176 en duurde maar liefst 263 jaar. De kathedraal bestaat volledig uit roze zandsteen uit de Vogezen. Het beeldhouwwerk op de gevel is opvallend: de vele personages vertellen verhalen. Zo kan je op het rechterportaal van de hoofdgevel De Verleider vinden, omringd door wijze en dwaze maagden. Op het linkerportaal staat de Strijd der Ondeugden en Deugden afgebeeld.

2. La Petite France

La Petite France is een wijk die deels een schiereiland is op de rivier Ill. In de Rue du Bain-aux-Plantes zijn alle huizen wit geschilderd en de straat zelf is gemaakt van ouderwetse straatstenen. Op het einde van deze straat ontdek je de Pont du Faisan of de draaibare brug. Iets verder vind je de Pont Saint-Martin. Vanop die stenen brug heb je een mooi uitzicht op de molens, dammen en sluizen.

3. Le jardin des Deux Rives

Le jardin des Deux Rives is een park dat zich spreidt over de Franse stad Straatsburg en de Duitse stad Kehl. De Rijn splits de tuin in twee met langs de ene kant Frankrijk en de andere Duitsland. De aanleg voor het park is gestart in 2002 en werd voltooid in april 2004. Het Franse deel telt 19 efemere tuinen waarvan de thema’s vaak verband houden met water. Le jardin des Deux Rives is een symbool van vriendschap tussen Frankrijk en Duitsland, een voetgangersbrug verbindt de twee oevers van de Rijn. Zo kan je een internationale wandeling maken.

4. La Maison Kammerzell

La Maison Kammerzell staat vlak bij de Kathedraal Notre-Dame. Het gebouw is intussen een hotel en restaurant en wordt beschouwd als het mooiste huis van Straatsburg. Met het houtsnijwerk, de muurfresco’s, wenteltrappen en uitkijkpunten toont het huis zijn rijke verleden. De gotische funderingen zijn gebouwd in 1427 en tussen 1467 en 1589 werden de drie verdiepingen gebouwd. Vooral die verdiepingen maken het gebouw extra bijzonder vanwege de versierde houten lambriseringen. De 75 glas-in-loodramen zorgen dan weer voor licht in het interieur van de kamers.

5. Neustadt

Neustadt was bedoeld om van Straatsburg een toonbeeld van Pruisische macht te maken en is net daarom een unieke plaats in Straatsburg. De prachte pleinen en ruime lanen zijn omringd door een natuurlijk landschap en monumenten. Het is een van de laatste voorbeelden van de late 19de eeuwse Duitse architectuur en is te herkennen aan een combinatie van Italiaanse neorenaissance-, neogotische en art-nouveaustijlen. Sinds 2017 hoort deze wijk tot het Werelderfgoed van UNESCO.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Al sinds 1913 is het vijfsterrenhotel 'Le Royal' van de hotelgroep Barrière een prachtig toeristenoord aan de Normandische kust.

..."
"

Straatsburg bezoeken, én genieten van de natuur en de rust!

..."
"

Dit hotel vind je in het historische hart van de stad Troyes, op wandelafstand van de kathedraal en het voormalige bisschoppelijke paleis. Dit vakwerkhuis behoorde ooit toe aan de Orde van de Tempeliers en de fundamenten dateren uit de twaalfde eeuw.

..."
"
Het Sozo Hotel is gevestigd in een voormalige kerk. De originele structuren van het gebouw werden behouden. Het geheel werd ingericht met designmeubelen van onder meer Philippe Starck en Ron Arad. Bovendien baadt elke verdieping in een andere sfeer dankzij de uitgekiende en aparte verlichting.
..."
"

De Champagneregio is een allercharmant hotel mét verfijnd restaurant rijk. Het gaat om Les Avisés in het schattige dorpje Avize. Dit logeeradresje vormt een perfecte blend tussen logeren en genieten van champagnebubbels, want de uitbater ervan, Anselme Selosse, is meteen ook champagneboer.

..."
"
Het hotel is ondergebracht in een landhuis in second empire-stijl, dat vooral populair was op het einde van de negentiende eeuw. Het Villefromoy hotel werd gerenoveerd met oog voor de grandeur van weleer maar wel met hedendaags comfort.
..."
"

Het comfortabele New Hotel Roblin is centraal gelegen vlakbij Madeleine en op wandelafstand van de Grands Boulevards, metro Madeleine én fietsenstallingen van Vélib'. Uitgebreid ontbijtbuffet met bediening, restaurant in het hotel.

..."
"

We overnachten in hotel Les Jardins du Marais in een rustige straat in de buurt van de Place de la République. De ontbijtzaal en het restaurant bevinden zich rond een groene en rustige patio. Het Amerikaanse ontbijtbuffet is uitgebreid. Vlakbij metro Saint-Sébastien-Froissart.

..."
"

Lichte kleuren en Louis XVI-meubilair zorgen voor een op-en-top Frans sfeertje.

..."
"

Dit oude klooster werd met veel smaakgevoel omgetoverd tot een aangenaam designhotel. De kamers van dit sfeervol 15e-eeuws pand liggen rondom de binnentuin, zijn ruim en hebben hier en daar nog authentieke elementen.

..."

Pagina's