5 tips in Nice aan de Côte d’Azur

5 tips in Nice aan de Côte d’Azur: van serres met verschillende klimaten in Parc Phoenix naar Cros-de-Cagnes, een prachtige vissershaven.

             

1. Parc Phoenix

Aan de ingang van Nice vlakbij de zee kan je het Phoenix Park bezoeken. Je vindt er meer dan 20 verschillende thematuinen, een meer met honderden vogels en een van de grootste serres in heel Europa: The Green Diamond. Deze groene diamant herbergt zes tropische klimaten om zeldzame planten te kweken. Er worden ook tentoonstellingen en activiteiten gepland voor gezinnen en kinderen.

2. Vieille Nice

De oude stad van Nice met haar smalle straatjes en interessante gebouwen, is een 'must see'. Het ligt aan de voet van Colline du Chateau. Op de kasteelheuvel stond tot de 18de eeuw een kasteel dat in 1705 aangevallen werd en in 1706 afgebroken werd in opdracht van Louis XIV. De heuvel is nu enkel nog een park dat uitkijkt: langs de ene zijde op de oude stad en langs de andere zijde op de haven van Nice.

3. Villa Kérylos

Je vindt Villa Kérylos aan de baai van Fourmis in Beaulieu-sur-Mer. Villa Kérylos is een Griekse villa die ontworpen en gebouwd werd tussen 1902 en 1908. De stijl is gebaseerd op adellijke huizen op het eiland Delos uit de tweede eeuw voor Christus. Men noemt het een heruitvinding van het oude Griekenland. Théodore Reinach en Emmanuel Pontremoli wouden hiermee iets origineels creëren en toch Grieks denken. Het huis is een combinatie van oude luxe met het moderne comfort van Belle Epoque villa’s.

4. Gilette: een authentiek dorpje

Gilette ligt wat meer landinwaarts op 400 meter boven de zeespiegel. Vanwege deze hoogte kijkt het uit over de samenvloeiing van de rivieren Var en Estéron. In het dorpje leiden de smalle straatjes naar kasteelruïnes en een adembenemend panorama over de valleien en bergen. Straten die bestaan uit trappen en de smalle doorgangen brengen je naar gezellige pleinen.

5. Cros-de-Cagnes

Cros-de-Cagnes is de grootste vissershaven van de Alpes-Maritimes en gelegen in het dorpje Cagnes-sur-Mer. De haven wordt beheerd door het netwerk Ports d’Azur en onderscheidt zich ook door een dynamische duikclub.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Al sinds 1913 is het vijfsterrenhotel 'Le Royal' van de hotelgroep Barrière een prachtig toeristenoord aan de Normandische kust.

..."
"

Straatsburg bezoeken, én genieten van de natuur en de rust!

..."
"
De ruime en individueel ingerichte kamers van dit 16de eeuwse herenhuis zijn bereikbaar via de vierkante toren met zijn stenen trap. Het hotel serveert elke ochtend een continental ontbijt in de gezellige lounge.
..."
"
Het hotel is ondergebracht in een landhuis in second empire-stijl, dat vooral populair was op het einde van de negentiende eeuw. Het Villefromoy hotel werd gerenoveerd met oog voor de grandeur van weleer maar wel met hedendaags comfort.
..."
"

Dit oude klooster werd met veel smaakgevoel omgetoverd tot een aangenaam designhotel. De kamers van dit sfeervol 15e-eeuws pand liggen rondom de binnentuin, zijn ruim en hebben hier en daar nog authentieke elementen.

..."
"

De Champagneregio is een allercharmant hotel mét verfijnd restaurant rijk. Het gaat om Les Avisés in het schattige dorpje Avize. Dit logeeradresje vormt een perfecte blend tussen logeren en genieten van champagnebubbels, want de uitbater ervan, Anselme Selosse, is meteen ook champagneboer.

..."
"

Dit hotel vind je in het historische hart van de stad Troyes, op wandelafstand van de kathedraal en het voormalige bisschoppelijke paleis. Dit vakwerkhuis behoorde ooit toe aan de Orde van de Tempeliers en de fundamenten dateren uit de twaalfde eeuw.

..."
"

Lichte kleuren en Louis XVI-meubilair zorgen voor een op-en-top Frans sfeertje.

..."
"
Het Sozo Hotel is gevestigd in een voormalige kerk. De originele structuren van het gebouw werden behouden. Het geheel werd ingericht met designmeubelen van onder meer Philippe Starck en Ron Arad. Bovendien baadt elke verdieping in een andere sfeer dankzij de uitgekiende en aparte verlichting.
..."
"

Hotel le Maréchal in de wijk Petite Venise is een adres waar de romantiek en de nostalgie van de muren druipen. Toch vind je in dit gebouw uit 1565 alle comfort uit de 21ste eeuw.

..."

Pagina's