5 tips in Bretagne

5 tips in Bretagne: van De Reus in Carnac omringd door menhirs naar kunstzinnige gebouwen en beeldhouwwerken in Domaine de Kerguéhennec.

        

1. De menhirs van Carnac

De badstad Carnac ligt aan de zonnigste kust van Bretagne en is gekend voor haar prachtige kustlijn, maar ook voor de meer dan 3000 menhirs die er te vinden zijn. De menhirs staan rechtop verspreid over één kilometer. Deze grote stenen zouden er al staan van 5000 tot 3000 voor Christus. Vlakbij kan je ook de grafheuvel van Saint-Michel en de Reus uit Manio ofwel de grootste menhir van 6,5 meter hoog bezoeken.

2. Op het water doorheen Bretagne via het dal van Vilaine

Bretagne bezit een prachtige kust, ook de kanalen en rivieren hebben veel schoonheid te bieden. Met 600 km aan water kan je er op varen, er langs fietsen of wandelen. Maak hier een wandel- of kanotocht langs het dal van Vilaine. Kleinere routes sluiten er aan op de GR39 route, la Grande Randonnée. Een wandeling van 2,5 uur brengt je langs het kasteel van Fougères, Châteaurigon en het dal van de Couesnon.

3. De authentieke havenstad Vannes

Vannes mag je zeker niet vergeten bij je bezoek aan Bretagne. Deze beeldige stad is gesticht in 56 voor Christus door Julius Caesar. Uniek is dat de stad behouden is zoals ze in de 16de eeuw ook al was. Je vindt er geen grote parkeerterreinen aan de haven en de stadsmuren staan nog recht. Deze havenstad bezit één van de mooiste baaien ter wereld met een enorme diversiteit aan onderwaterleven, natuur en vogels. 

4. Het Franse Ierland op Île de Bréhat

Naast rivieren en kanalen heeft Bretagne ook prachtige eilanden te bieden. Île de Bréhat is één van die eilanden. Dat prachtige eiland bevindt zich op slechts 10 minuten varen van het vasteland, maar heeft toch een eigen fauna en flora. Zo wordt Île de Bréhat ook wel het bloemeneiland genoemd. Het eiland is zo’n 3,5 km lang en anderhalve kilometer breed. Dat zorgt ervoor dat je eigenlijk ook geen auto nodig hebt, alles wordt hier te voet of met de fiets gedaan.

5. Kunst en cultuur in Domaine de Kerguéhennec

Het 18de eeuwse kasteel wordt omringd door prachtige tuinen. Je wandelt langs bijzondere sculpturen die tussen de bomen staan, in kasten of stallen. De kunst die hier te zien is, bestaat uit verschillende materialen van hout naar brons en van graniet naar staal. Het zorgt voor verrassende werken die soms verbazen en soms weer een glimlach opwekken. Het kasteel zelf loont ook de moeite. Het werd gebouwd in 1710, is geïnspireerd op het kasteel van Versailles en werd ontworpen door de architecten van Lodewijk XIV. In de binnenkant herken je dan weer voornamelijk de stijl uit de 19de eeuw.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Sinds 2001 siert het stijlvolle viersterrenhotel van Radisson Blu het centrum van de Frans-Baskische stad Biarritz. Bovenaan het strand van de Plage de la Côte des Basques bevindt zich het luxueuze hotel. Vanop het dakterras is het uitzicht over de Golf van Biskaje fenomenaal.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Al sinds 1913 is het vijfsterrenhotel 'Le Royal' van de hotelgroep Barrière een prachtig toeristenoord aan de Normandische kust.

..."
"

Straatsburg bezoeken, én genieten van de natuur en de rust!

..."
"

Dit hotel vind je in het historische hart van de stad Troyes, op wandelafstand van de kathedraal en het voormalige bisschoppelijke paleis. Dit vakwerkhuis behoorde ooit toe aan de Orde van de Tempeliers en de fundamenten dateren uit de twaalfde eeuw.

..."
"
Het Sozo Hotel is gevestigd in een voormalige kerk. De originele structuren van het gebouw werden behouden. Het geheel werd ingericht met designmeubelen van onder meer Philippe Starck en Ron Arad. Bovendien baadt elke verdieping in een andere sfeer dankzij de uitgekiende en aparte verlichting.
..."
"

De Champagneregio is een allercharmant hotel mét verfijnd restaurant rijk. Het gaat om Les Avisés in het schattige dorpje Avize. Dit logeeradresje vormt een perfecte blend tussen logeren en genieten van champagnebubbels, want de uitbater ervan, Anselme Selosse, is meteen ook champagneboer.

..."
"
Het hotel is ondergebracht in een landhuis in second empire-stijl, dat vooral populair was op het einde van de negentiende eeuw. Het Villefromoy hotel werd gerenoveerd met oog voor de grandeur van weleer maar wel met hedendaags comfort.
..."
"

Het comfortabele New Hotel Roblin is centraal gelegen vlakbij Madeleine en op wandelafstand van de Grands Boulevards, metro Madeleine én fietsenstallingen van Vélib'. Uitgebreid ontbijtbuffet met bediening, restaurant in het hotel.

..."
"

We overnachten in hotel Les Jardins du Marais in een rustige straat in de buurt van de Place de la République. De ontbijtzaal en het restaurant bevinden zich rond een groene en rustige patio. Het Amerikaanse ontbijtbuffet is uitgebreid. Vlakbij metro Saint-Sébastien-Froissart.

..."
"

Lichte kleuren en Louis XVI-meubilair zorgen voor een op-en-top Frans sfeertje.

..."

Pagina's