5 tips in Bordeaux

5 tips in Bordeaux: van klassieke kunst in een bunker tot de lekkere wijnen en hun geheimen.

            

1. Een waar kunstspektakel in Bassins de Lumières

Bassins de Lumières is een nieuwe tentoonstelling met projecties van meeslepende beelden. Het gaat om het grootste digitale museum van de wereld. Voor geïnteresseerden in klassieke en hedendaagse kunst is dit een unieke ervaring, je loopt namelijk over en onder de geprojecteerde kunst en dat binnenin een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Het Atelier des Lumières in Parijs bestaat al enkele jaren, maar het nieuwe Bassins in Bordeaux is vijf keer groter.

2. De eerste grootstedelijke GR route in Bordeaux

De GR® routes zijn de langeafstandswandelingen die je voornamelijk in het zuid-westen van Europa vindt. In juni 2019 werd in Bordeaux de eerste grootstedelijke GR gelanceerd van Frankrijk, met 160 km aan routes doorkruist die 17 gemeenten. Het meest opvallende aan de GR route in Bordeaux is zonder twijfel de vele wijngaarden en enkele wijnkastelen die je zal tegenkomen. In de streek van de wijn kan je ook niet anders dan druiven zien en ruiken die bijvoorbeeld terug te vinden zijn in een Château Pape-Clément of een Mission Haut-Brion.

3. De toekomst in de oude Darwin kazerne

In de Darwin Caserne Niel vind je alles: van een boekhandelaar tot restaurants, van bedrijven en verenigingen naar een stadsboerderij en een overdekt skatepark. Het gaat om een oude kazerne van wel 20.000 m². Deze duizendpoot is het nieuwe ecosysteem van Bordeaux, het werkt volledig op hernieuwbare energie en recyclage.

4. De Kathedraal van Saint-André en beroemdheden

De Kathedraal van Saint-André is een mooi voorbeeld van zuidelijke gotiek. Het ligt nabij het Centre de Bordeaux in de stad zelf. Deze kathedraal is het belangrijkste religieuze gebouw van de stad. Het ontwerp is gebaseerd op het Latijnse kruis. Paus Clemens V, voormalig aartsbisschop van Bordeaux Bertrand de Goth, werd verkozen in 1305 en startte bijna onmiddellijk de bouw van Saint-André. Het gebouw werd afgewerkt met een koninklijke deur, gebouwd in de 13de eeuw en is versierd met opmerkelijke beeldhouwwerken. Bovendien trouwden Eleonora van Aquitanië met de toekomstige koning van Frankrijk, Lodewijk VII (1137), en Lodewijk XIII met Anne van Oostenrijk (1615) in deze kathedraal.

5. ‘La Cité du Vin’ Wijn uit een andere hoek

Het gebouw van ‘La Cité du Vin’ is op zichzelf al een unicum door de verwonderlijke architectuur. Het belevingscentrum geeft als enige ter wereld weer hoe wijn in verschillende tijden en culturen én over de hele wereld ervaren werd. Door een meeslepende, zintuigelijke ervaring ervaren bezoekers de uitgebreide geschiedenis van de wijn. Op het einde van de rondleiding kan je ook een wijntje drinken in de bar. Aan de informatiebalie vind je alle informatie om je wijntocht verder te zetten in de wijngaarden van Bordeaux.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Al sinds 1913 is het vijfsterrenhotel 'Le Royal' van de hotelgroep Barrière een prachtig toeristenoord aan de Normandische kust.

..."
"

Straatsburg bezoeken, én genieten van de natuur en de rust!

..."
"
De ruime en individueel ingerichte kamers van dit 16de eeuwse herenhuis zijn bereikbaar via de vierkante toren met zijn stenen trap. Het hotel serveert elke ochtend een continental ontbijt in de gezellige lounge.
..."
"
Het hotel is ondergebracht in een landhuis in second empire-stijl, dat vooral populair was op het einde van de negentiende eeuw. Het Villefromoy hotel werd gerenoveerd met oog voor de grandeur van weleer maar wel met hedendaags comfort.
..."
"

Dit oude klooster werd met veel smaakgevoel omgetoverd tot een aangenaam designhotel. De kamers van dit sfeervol 15e-eeuws pand liggen rondom de binnentuin, zijn ruim en hebben hier en daar nog authentieke elementen.

..."
"

De Champagneregio is een allercharmant hotel mét verfijnd restaurant rijk. Het gaat om Les Avisés in het schattige dorpje Avize. Dit logeeradresje vormt een perfecte blend tussen logeren en genieten van champagnebubbels, want de uitbater ervan, Anselme Selosse, is meteen ook champagneboer.

..."
"

Dit hotel vind je in het historische hart van de stad Troyes, op wandelafstand van de kathedraal en het voormalige bisschoppelijke paleis. Dit vakwerkhuis behoorde ooit toe aan de Orde van de Tempeliers en de fundamenten dateren uit de twaalfde eeuw.

..."
"

Lichte kleuren en Louis XVI-meubilair zorgen voor een op-en-top Frans sfeertje.

..."
"
Het Sozo Hotel is gevestigd in een voormalige kerk. De originele structuren van het gebouw werden behouden. Het geheel werd ingericht met designmeubelen van onder meer Philippe Starck en Ron Arad. Bovendien baadt elke verdieping in een andere sfeer dankzij de uitgekiende en aparte verlichting.
..."
"

Hotel le Maréchal in de wijk Petite Venise is een adres waar de romantiek en de nostalgie van de muren druipen. Toch vind je in dit gebouw uit 1565 alle comfort uit de 21ste eeuw.

..."

Pagina's