4X cultuur opsnuiven in Wallonië

Zin in een weekendje weg of een gezellige daguitstap naar een van onze Waalse steden? Dan is het nu het ideale moment, want dit najaar lopen er prachtige tentoonstellingen in Wallonië. Wij lijsten de 4 meest toonaangevende voor je op. 

1. Onopvallend België in Charleroi

In Charleroi valt er in het najaar heel wat cultuur op te snuiven. Zo kan je er vanaf 25 september 2021 tot en met 16 januari 2022 terecht in het Fotografie Museum in Charleroi voor de expo met werk van Bernard Plossu. Je leert België op een andere manier kennen door de zwart-witfoto's van Plossu, die hij maakte tijdens zijn reizen in België, telkens 'en passant' en onopvallend.

2. Napoleon, voorbij de mythe in Luik

In het treinstation van Luik loopt tot en met 9 januari 2022 'Napoleon, voorbij de mythe', de grootste tentoonstelling gewijd aan Napoleon in België. Ze toont de belangrijkste gebeurtenissen die de populaire voorstellingen van de figuur Napoleon vormden, die twee eeuwen na zijn dood nog steeds een stempel op ons dagelijks leven drukt. De benadering van deze nieuwe tentoonstelling is verre van een verheerlijkte weergave, maar streeft er juist naar objectief en kritisch te zijn. In totaal worden er meer dan 300 originele en belangrijke stukken getoond.

3. Tentoonstelling Destination Spa in Spa

De tentoonstelling 'Destination Spa' is opnieuw te bewonderen in het Museum van de Waterstad in Spa en doet de reizen naar het kuuroord tijdens de Belle Epoque terug herleven. Je kan de expo bezoeken tot en met 14 november 2021.

4. De affiches van Folon in Terhulpen

Jean-Michel Folon heeft zich gevestigd als een van de grootste affichekunstenaars van de 20e eeuw. In het kader van het 20-jarig bestaan van de Stichting Folon wordt een tentoonstelling georganiseerd gewijd aan zijn affiches in het museum van de Fondation Folon in Terhulpen. Ontdek tot en met 7 november 2021 een selectie van de mooiste en meest zeldzame posters van de kunstenaar en unieke schetsen en aquarellen die je meer zullen vertellen over zijn creatieve proces.

Foto: © 2020 Classicall Productions
 GRANDE.be reporter Phebe Coppens volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"
Hotel Bero is geschikt voor gezinnen met kinderen die een onvergetelijke vakantie aan de Belgische Kust verlangen. Op vijf minuutjes wandelen van de zeedijk is het de perfecte locatie om de kust te ontdekken.
..."
"
GRANDE selecteerde dit hotel omwille van zijn unieke kamers en gunstige ligging. In het D-Hotel in Kortrijk zal je genieten van een ontspannend en zorgeloos verblijf. 
..."
"

Een juweeltje van een hotel, gehuisvest in een zeventiende-eeuws herenhuis langs de schilderachtige reien in hartje Brugge.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Op een van de heuvels net buiten het centrum van Spa, bevindt zich het viersterrenhotel Radisson Blu Balmoral Hotel. Het is dé ideale plek om te ontspannen en het centrum te bezoeken.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
In ‘Nieuw Brugge’ niet ver van het station vind je Radisson Blu Hotel Brugge. Het hotel ligt op slechts een korte loopafstand van het pittoreske stadscentrum van Brugge. Het is een prachtige moderne uitvalsbasis om de stad te bezoeken.
..."
"
Hotel Julien bevindt zich in twee historische gebouwen, omgeven door groene terrassen. Het biedt je heel wat stijl en comfort. De loungeruimte, een relaxerende plaats met boeken en magazines, leidt je naar de stijlvolle bar, waar je op je wenken bediend wordt.
..."
"

Verblijf in het vijf-sterren hotel van Brugge en ervaar een weekend vol luxe en cultuur! Iedere kamer en suite weerspiegelt de historische schoonheid van dit 15e eeuwse paleis, de voormalige residentie van de Hertogen van Bourgondië.

..."
"

In hotel Radisson RED Brussels geniet je van de levendige sfeer, de kunst, de muziek. Dit is de Europese hoofstad: ook voor Belgen is er veel te ontdekken!

..."
"
In het verleden deed dit gebouw al dienst als stoomkatoenspinnerij (1873), magazijn, broodbakkerij (1892) en garage. Maar sinds 2004 kreeg het een nieuwe toekomst als viersterrenhotel, centraal gelegen aan de rechteroever van de Leie.
..."
"

Dit charmante hotelletje herbergt acht trendy en individueel ingerichte luxekamers, allemaal met een eigen badkamer, tv, telefoon en minibar. In dit verblijf zijn gezelligheid en rust troef.

..."