4 tips in Normandië

4 tips in Normandië: van het gezellige havenstadje Honfleur naar Jumièges en de ruïnes van de abdij.

            

1. Honfleur, de kleurrijke havenstad

Honfleur ligt op de zuidelijke oever van de monding van de Seine in het Kanaal. Dat kleine havenstadje komt recht uit een schilderij. Het stadje is 700 jaar oud en overleefde de oorlog met glans, de zeelieden kwamen met hun rijkdom maar al te graag naar de charmante stad. Het verleden is nog steeds zichtbaar in de stad en schilders en andere artiesten weten hier inspiratie te vinden. De oude vakwerkhuizen zijn nog herkenbaar en de kleine steegjes zorgen voor een romantische stemming.

2. Pont-Audemer, Venetië in Frankrijk

Pont-Audemer ligt tussen Roumois en Lieuvin en is één van de belangrijkere steden in Normandië. Op 26 augustus 1944 tijdens WOII werd de stad bevrijd door de Nederlandse Prinses Irene Brigade samen met Belgische manschappen van de Brigade Piron. De stad is ondanks de oorlog vrij intact gebleven. Deze stad doet denken aan Venetië met haar prachtige bruggen over de smalle kanalen en de oude vakwerkhuizen die uitkijken op het water. Ook de imposante kerk Saint-Ouen doet aan Venetië denken. De kerk was oorspronkelijk bedoelt voor Évreux, een veel grotere stad en net daarom is ze zo groot. Deze kerk staat op de lijst van historische monumenten in Frankrijk.

3. De krijtrotsen van Étretat

Étretat is een badplaats in Seine-Maritime en is bekend om de prachtige krijtrotsen. Langs bewegwijzerde paden kan je wandelen over de kliffen van Étretat en genieten van de fauna en flora in de omgeving. De wandeling leidt je naar de toppen van de kliffen waar je uitkijkt op de helderblauwe zee en de natuurlijke poorten in de rotsen. Bezoek als het eb is “Trou à l’homme” of het mensengat. Dat is een tunnel in de rots van Aval en verbindt twee stranden met elkaar.

4. De Abdij van Jumièges

De Abdij van Jumièges werd in 654 gebouwd en is sindsdien vaak vernietigd en opnieuw opgebouwd. De abdij ligt in de vallei van de Seine aan de rand van het Brotonne bos. Vanaf deze abdij heb je een mooi zicht op het dorp. De witte torens zijn 50 meter hoog en zijn zichtbaar vanuit de hele nabije omgeving. De abdij was ooit een benedictijns klooster, de Franse Revolutie maakte daar een einde aan. Daarna werden de ruïnes een tijdje gebruikt als steengroeve.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Al sinds 1913 is het vijfsterrenhotel 'Le Royal' van de hotelgroep Barrière een prachtig toeristenoord aan de Normandische kust.

..."
"

Straatsburg bezoeken, én genieten van de natuur en de rust!

..."
"

Dit hotel vind je in het historische hart van de stad Troyes, op wandelafstand van de kathedraal en het voormalige bisschoppelijke paleis. Dit vakwerkhuis behoorde ooit toe aan de Orde van de Tempeliers en de fundamenten dateren uit de twaalfde eeuw.

..."
"
Het Sozo Hotel is gevestigd in een voormalige kerk. De originele structuren van het gebouw werden behouden. Het geheel werd ingericht met designmeubelen van onder meer Philippe Starck en Ron Arad. Bovendien baadt elke verdieping in een andere sfeer dankzij de uitgekiende en aparte verlichting.
..."
"

De Champagneregio is een allercharmant hotel mét verfijnd restaurant rijk. Het gaat om Les Avisés in het schattige dorpje Avize. Dit logeeradresje vormt een perfecte blend tussen logeren en genieten van champagnebubbels, want de uitbater ervan, Anselme Selosse, is meteen ook champagneboer.

..."
"
Het hotel is ondergebracht in een landhuis in second empire-stijl, dat vooral populair was op het einde van de negentiende eeuw. Het Villefromoy hotel werd gerenoveerd met oog voor de grandeur van weleer maar wel met hedendaags comfort.
..."
"

Het comfortabele New Hotel Roblin is centraal gelegen vlakbij Madeleine en op wandelafstand van de Grands Boulevards, metro Madeleine én fietsenstallingen van Vélib'. Uitgebreid ontbijtbuffet met bediening, restaurant in het hotel.

..."
"

We overnachten in hotel Les Jardins du Marais in een rustige straat in de buurt van de Place de la République. De ontbijtzaal en het restaurant bevinden zich rond een groene en rustige patio. Het Amerikaanse ontbijtbuffet is uitgebreid. Vlakbij metro Saint-Sébastien-Froissart.

..."
"

Lichte kleuren en Louis XVI-meubilair zorgen voor een op-en-top Frans sfeertje.

..."
"

Dit oude klooster werd met veel smaakgevoel omgetoverd tot een aangenaam designhotel. De kamers van dit sfeervol 15e-eeuws pand liggen rondom de binnentuin, zijn ruim en hebben hier en daar nog authentieke elementen.

..."

Pagina's