3 tips in Vlaams-Brabant

3 tips in Vlaams-Brabant: van het Hallerbos naar het Damiaanmuseum.

1. Voor natuurliefhebbers:

“De Brabantse bossen en natuurgebieden hebben ook in de herfst veel te bieden. Beleef de prachtige kleuren in het Zoniënwoud, het Heverleebos, het Hallerbos en het Meerdaalwoud. Vlaams-Brabant heeft ook enkele botanische tuinen, waar je struik- en boomsoorten uit de hele wereld kan ontdekken. Alles is toegankelijk dankzij het bewegwijzerde wandelnetwerk en dus perfect voor een kleurrijke herfstwandeling. Natuurreservaat Doode Bemde telt 9 km knuppel- en wandelpaden in de winterbedding van de Dijle. Geniet er in volle natuur van de combinatie van kleine akkers, weilanden, rietvelden, bossen en vijvers. Of kom de eenden spotten in de nevels van het Vinne in Zoutleeuw.”

“Langs de Demer vind je 5 toeristische ontmoetingsplaatsen in de Demervallei. Deze locaties laten je kennismaken met het verleden van de rivier en je kan er wandelen, fietsen en kajakken. Het pad telt heel wat nieuwigheden: zo kom je in Langdorp een picknickbank in meandervorm tegen. Vlakbij is er een nieuwe kajak-aanmeerplaats en in Zichem wacht een authentieke platboot met picknickbank. Op de brug in Betekom is een historisch tolhuisje geënsceneerd en in Werchter kan je tussen de boomkruinen wandelen.”

2. Voor sportliefhebbers:

“In de buurt van het Sven Nys Cycling Center in Baal kan je zelf het veldritparcours van de Grote Prijs Sven Nys ervaren met de crossfiets of de mountainbike. Het Sven Nys Cycling Center is een belevingscentrum over veldrijden en andere offroad disciplines in Tremelo. Voor geoefende mountainbikers ligt er een extra pad én een uniek parcours voor BMX’ers. Er is ook een wandelpad voor wie de natuur rondom het domein wil verkennen.”

3. Voor cultuurliefhebbers:

“In Tremelo is het Damiaanmuseum vernieuwd sinds mei 2017. Het museum loodst je doorheen het leven van de Grootste Belg. In Leuven ondergaat het voormalig Museum Parkabdij een complete verandering.”

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

In het bruisende centrum van het mondaine Zoute in Knokke-Heist ligt het prestigieuze boetiekhotel Hotel Britannia. Een oase van rust aan onze Belgische Kust. 

..."
"
Hotel Bero is geschikt voor gezinnen met kinderen die een onvergetelijke vakantie aan de Belgische Kust verlangen. Op vijf minuutjes wandelen van de zeedijk is het de perfecte locatie om de kust te ontdekken.
..."
"
GRANDE selecteerde dit hotel omwille van zijn unieke kamers en gunstige ligging. In het D-Hotel in Kortrijk zal je genieten van een ontspannend en zorgeloos verblijf. 
..."
"

Een juweeltje van een hotel, gehuisvest in een zeventiende-eeuws herenhuis langs de schilderachtige reien in hartje Brugge.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Op een van de heuvels net buiten het centrum van Spa, bevindt zich het viersterrenhotel Radisson Blu Balmoral Hotel. Het is dé ideale plek om te ontspannen en het centrum te bezoeken.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
In ‘Nieuw Brugge’ niet ver van het station vind je Radisson Blu Hotel Brugge. Het hotel ligt op slechts een korte loopafstand van het pittoreske stadscentrum van Brugge. Het is een prachtige moderne uitvalsbasis om de stad te bezoeken.
..."
"
Hotel Julien bevindt zich in twee historische gebouwen, omgeven door groene terrassen. Het biedt je heel wat stijl en comfort. De loungeruimte, een relaxerende plaats met boeken en magazines, leidt je naar de stijlvolle bar, waar je op je wenken bediend wordt.
..."
"

Verblijf in het vijf-sterren hotel van Brugge en ervaar een weekend vol luxe en cultuur! Iedere kamer en suite weerspiegelt de historische schoonheid van dit 15e eeuwse paleis, de voormalige residentie van de Hertogen van Bourgondië.

..."
"

In hotel Radisson RED Brussels geniet je van de levendige sfeer, de kunst, de muziek. Dit is de Europese hoofstad: ook voor Belgen is er veel te ontdekken!

..."
"
In het verleden deed dit gebouw al dienst als stoomkatoenspinnerij (1873), magazijn, broodbakkerij (1892) en garage. Maar sinds 2004 kreeg het een nieuwe toekomst als viersterrenhotel, centraal gelegen aan de rechteroever van de Leie.
..."

Pagina's