3 tips in Toscane

3 tips in Toscane: van de prachtige landschappen uit de films naar raften in Lunigiana.

1. Voor natuurliefhebbers:

“Toscane staat bekend om zijn prachtige landschappen, beschermde natuurgebieden en gezellige historische dorpjes en is het decor voor tal van wereldberoemde romans en films.”

“Toscane bevat tal van prachtige natuurgebieden en is daardoor zeer geliefd bij natuurliefhebbers. Het Nationaal Park Toscaanse Archipel strekt zich uit over de Tyrreense zee van Livorno tot Argentario en omvat 7 eilanden: Capraia, Elba, Giannutri, Giglio, Gorgona, Monteristo, Pianosa. Vanop de uitkijkpunten heb je een prachtig uitzicht over de zee en kan je de mediterrane omgeving bewonderen.”

“Ook het regionaal park van Maremma is zeker een bezoekje waard. In dit beschermde natuurgebied kan je wandelen, zwemmen, rotsklimmen en varen. In het natuurpark bevinden zich ook twee stranden, waar je een fantastisch uitzicht hebt over de azuurblauwe zee.”

2. Voor cultuurliefhebbers:

“De parel onder de Toscaanse kuststeden is Pistoia. Het stadje heeft heel wat te bieden. Het pronkstuk is het Piazza del Duomo, het belangrijkste plein van de stad, waar zich de kathedraal, de klokkentoren en het bisschoppelijk paleis Palazzo dei Vescovi bevinden. In Villa Garzoni schreef de geestelijke vader van Pinokkio zijn eerste regels van Storia di un burattino (‘verhaal van een marionet’). Zijn inspiratie haalde hij uit de vele verhalen die zijn moeder vertelde én de prachtige tuin.”

3. Voor sportliefhebbers:

“Voor wie houdt van wandelen, fietsen en paardrijden is de Monte Amiata de ideale locatie. Deze uitgedoofde vulkaan strekt zich uit over de regio’s Grosseto en Siena, van waaruit het makkelijk bereikbaar is. Wie van wat meer avontuur houdt, kan doen aan canyoning in Garfagnana, waarbij je de rivier volgt die zich door diepe kloven een weg naar beneden baant. Of raften in Lunigiana, waarbij je in groep in een grote rubberboot de golven trotseert."

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Aan het Lago Maggiore in Stresa, Italië is het heerlijk ontspannen in het vijfsterrenhotel Villa e Pallazo Aminta.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
Villa d'Amelia is een stijlvol en hedendaags hotel, 15 kilometer ten zuiden van Alba.
..."