3 tips in Oost-Vlaanderen

3 tips in Oost-Vlaanderen: van de Leiestreek en het Kasteel Ooidonk naar een wandelroute langs de origineelste cafés van Gent.

1. Voor natuurliefhebbers

“De vijf regio’s van onze provincie zorgen voor een overvloedige keuze. In de Oost-Vlaamse Leiestreek kan je met een bootje de Leie van Gent tot Deinze afvaren langs het schildersdorpje Sint-Martens-Latem of het Kasteel Ooidonk. Ook zonder boot geraak je bij de drie grote musea van de streek: het MUDEL, Museum D’Hondt-Dhaenens of het Roger Raveelmuseum.”

“In het Meetjesland kan je genieten van de rust, de stilte en de gezonde lucht in het krekengebied door er een ‘Mindful wandeling’ te maken, te picknicken onder de open lucht of aan tafel te schuiven bij lokale restaurants.”

“In het Scheldeland, de waterrijkste regio van de provincie, kan je langs de oevers van de Dender en de Schelde fietsen of tussen de serres en bloemenvelden met de route ‘Bloeiend Oost-Vlaanderen’.”

“In het Waasland wordt er ingezet op wandelen. Wandelaars kunnen in Lokeren terecht bij het wandelgebied Molsbroek én telt Kruibeke 5 volwaardige wandelroutes doorheen haar polders. De Schelde treedt er regelmatig uit haar oevers wat zorgt voor een toplocatie voor flora en fauna. ”

“Natuurliefhebbers moeten de Vlaamse Ardennen of het Scheldeland opzoeken. Zowel het Kluisbos als het Brakelbos en het Drongengoed of het Buggenhoutbos hebben goed aangeduide wandelpaden. Het is er ook zalig wandelen wanneer de paddenstoelen opduiken en de bladeren aan de bomen geel en rood kleuren.”

2. Voor cultuurliefhebbers:

“Naast de vijf regio’s mogen we natuurlijk hoofdstad Gent niet vergeten. Bezoekers komen er voor kunst, geschiedenis en gezelligheid en sinds enkele karen ook voor de kleine brouwerijen, verenigd onder ‘Gent brouwt’. Een bezoek aan Gent kan niet zonder die andere middeleeuwse parel, het Gravensteen.”

“Oost-Vlaanderen telt tal van prachtige cultuurhistorische parels die ondertussen al uitgegroeid zijn tot vaste waarden. Kasteel Ooidonk in de Leiestreek zal nooit teleurstellen. De trotse waterburcht en haar omliggende tuinen zijn een juweel van de 16e-eeuwse Vlaams-Spaanse bouwkunst. ”

“In de Vlaamse Ardennen kan je ook een bezoek brengen aan de provinciale archeologische musea in Velzeke en Ename om de Gallo-Romeinse voorouders uit de streek beter te leren kennen. De Sint-Hermescrypte in Ronse is ook een groot avontuur voor het gezin. In één van de mooiste crypten van Europa kunnen kinderen het ‘Creepy Crypte Spel’ spelen. Je bevindt je er meteen in het hart van Ronse, een prachtige stad op de taalgrens, met een bruisende kern waar je lekker kan eten en drinken.”

3. Voor culinaire fijnproevers:

"Verken de gezellige cafés in Tielrode, de nieuwe brouwerij VBDCK en bewonder de skyline van Antwerpen vanaf de dijken."

"Proef verborgen parels als Hedonis, Totem en Gruut en ontdek Gent van haar schuimigste kant met de Biergids Oost-Vlaanderen met o.a. een wandelroute langs de origineelste cafés in de Arteveldestad."

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

In het bruisende centrum van het mondaine Zoute in Knokke-Heist ligt het prestigieuze boetiekhotel Hotel Britannia. Een oase van rust aan onze Belgische Kust. 

..."
"
Hotel Bero is geschikt voor gezinnen met kinderen die een onvergetelijke vakantie aan de Belgische Kust verlangen. Op vijf minuutjes wandelen van de zeedijk is het de perfecte locatie om de kust te ontdekken.
..."
"
GRANDE selecteerde dit hotel omwille van zijn unieke kamers en gunstige ligging. In het D-Hotel in Kortrijk zal je genieten van een ontspannend en zorgeloos verblijf. 
..."
"

Een juweeltje van een hotel, gehuisvest in een zeventiende-eeuws herenhuis langs de schilderachtige reien in hartje Brugge.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Op een van de heuvels net buiten het centrum van Spa, bevindt zich het viersterrenhotel Radisson Blu Balmoral Hotel. Het is dé ideale plek om te ontspannen en het centrum te bezoeken.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
In ‘Nieuw Brugge’ niet ver van het station vind je Radisson Blu Hotel Brugge. Het hotel ligt op slechts een korte loopafstand van het pittoreske stadscentrum van Brugge. Het is een prachtige moderne uitvalsbasis om de stad te bezoeken.
..."
"
Hotel Julien bevindt zich in twee historische gebouwen, omgeven door groene terrassen. Het biedt je heel wat stijl en comfort. De loungeruimte, een relaxerende plaats met boeken en magazines, leidt je naar de stijlvolle bar, waar je op je wenken bediend wordt.
..."
"

Verblijf in het vijf-sterren hotel van Brugge en ervaar een weekend vol luxe en cultuur! Iedere kamer en suite weerspiegelt de historische schoonheid van dit 15e eeuwse paleis, de voormalige residentie van de Hertogen van Bourgondië.

..."
"

In hotel Radisson RED Brussels geniet je van de levendige sfeer, de kunst, de muziek. Dit is de Europese hoofstad: ook voor Belgen is er veel te ontdekken!

..."
"
In het verleden deed dit gebouw al dienst als stoomkatoenspinnerij (1873), magazijn, broodbakkerij (1892) en garage. Maar sinds 2004 kreeg het een nieuwe toekomst als viersterrenhotel, centraal gelegen aan de rechteroever van de Leie.
..."

Pagina's