3 tips in Oost-Tirol

3 tips in Oost-Tirol: van vertoeven tussen bergen van 3000 meter naar ijsklimmen voor experten.

1. Voor natuurliefhebbers:

Het bekendste natuurpark is het Nationalpark Hohe Tauern met de bergtoppen de Grossvenediger en vooral de Grossglockner. Het park is met 1.856 vierkante kilometer het grootste in de Alpen en telt bijvoorbeeld 266 bergtoppen van meer dan 3.000 meter hoogte en 342 gletsjers. Maar de natuur is bij ons niet enkel in Hohe Tauern: er wonen amper 50.000 mensen in de regio dus de natuur domineert overal.

Voor wat actie ga je naar Schlossberg Lienz. Je vindt er een gevarieerd aanbod in de natuur dat je een echte adrenalineboost geeft. Het grootste kletterpark van Tirol bevindt zich hier. Als je er dan nog niet genoeg van hebt, kan je de Osttirodler ervaren. Met een maximale snelheid van 40 km per uur zie je gedurende 2,7 km het dal voorbijflitsen.

2. Voor cultuurliefhebbers:

Bezoek de prachtige kastelen die Oost-Tirol te bieden heeft. Schloss Bruck gelegen te Lienz bijvoorbeeld. Hier kan je kunst terugvinden van de laatste vijf eeuwen. Je kan er ook workshops volgen en ook jouw kinderen krijgen een eigen workshop. In Schloss Landeck kan je de geschiedenis van het Tiroler Oberland bewonderen. Kinderen kunnen samen met een ridder op zoek naar echte stenen schatten. Schloss Trutzburg laat die jonge spruiten dan weer kennis maken met de keizer, koningin en een spook. Verder kan je er ook de stamboom van de Habsburgers terugvinden. Maar kastelen bezitten vaak ook prachtige tuinen, die vind je bijvoorbeeld in het Schlosspark Matzen. Deze tuin heeft een Engelse stijl uit de late 19e eeuw.

3. Voor sportliefhebbers:

Naar Oost-Tirol kom je voor de grote variatie in skimogelijkheden. We hebben een groot aanbod in enduro, zoals de vierdaagse tocht van Lienz naar de Grossglockner en in langlauf, zoals de tochten van Oost- naar Zuid-Tirol. Uiteraard kan je ook alpine-skiën: onze regio telt 65 liften en 150 kilometer pistes inclusief de Mölltaler gletsjer. En de prijs van een skipas is erg kindvriendelijk: jongeren tot 18 jaar betalen slechts een kindertarief! Ideaal voor families!

Ijsklimmen is iets voor gevorderde actie-fanaten! In Tauer is er sinds enkele jaren het ‘Eispark Osttirol’ waar klimmers opstaand ijs kunnen beklimmen. Dat gebeurt op een bevroren waterval volgens de technieken van het alpinisme. Het kan gevaarlijk zijn, dus voorbehouden voor geoefende experts.

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Vlakbij de start van de Asitz kabelbaan en tegenover het Epic Bikepark Leogang ligt het prachtige viersterrenhotel Salzburger Hof Leogang. Het hotel biedt een unieke wellnesservaring aan midden in de Oostenrijkse bergen en is de perfecte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars.

..."