3 tips in Luxemburg

3 tips in Luxemburg: van het prachtige natuurgebied Haff Réimich naar de oude stad in Luxemburg.

1. Voor natuurliefhebbers:

“De prachtige natuur kan je ontdekken door een bezoekje aan een van onze drie natuurparken, bijvoorbeeld het natuurgebied Haff Réimich aan de voet van de wijngaarden tussen Schengen en Remich.”

2. Voor sportliefhebbers:

“We hebben verschillende wandelroutes waaronder twee die behoren tot de ’12 Leading Quality Trails of Europe’. De eerste is de Mullerthal Trail langs het rotslandschap van de regio. Het parcours bedraagt 112 km en bestaat uit drie grote lussen van zes etappes, elk met een kenmerkend en typisch karakter. De tweede is de Escapardenne Trail met een totale lengte van 157 km. Deze wandelroute neemt je mee door de Luxemburgse Ardennen.”

“Naast wandelen kan je ook fietsen. Er zijn 23 nationale fietspaden met in totaal een lengte van 600 km.”

3. Voor cultuurliefhebbers:

“De Processie van Echternach gaat ieder jaar door op de dinsdag na Pinksteren. Duizenden bedevaartgangers en toeschouwers zakken dan af naar dit unieke evenement ter ere van de Heilige Willibrord. De deelnemers zijn aan elkaar vastgemaakt met witte zakdoeken en trekken door de stad naar de crypte in de Sint-Willibrord basiliek. Dat doen ze al springend, hetgeen de processie wereldberoemd maakt.”

“De oude stad van Luxemburg maakt al heel lang deel uit van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Nergens anders vloeien de overblijfselen van oude forten en nieuwe, blinkende hightech gebouwen in elkaar over als hier.”

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Op een van de heuvels net buiten het centrum van Spa, bevindt zich het viersterrenhotel Radisson Blu Balmoral Hotel. Het is dé ideale plek om te ontspannen en het centrum te bezoeken.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
In ‘Nieuw Brugge’ niet ver van het station vind je Radisson Blu Hotel Brugge. Het hotel ligt op slechts een korte loopafstand van het pittoreske stadscentrum van Brugge. Het is een prachtige moderne uitvalsbasis om de stad te bezoeken.
..."
"

Een juweeltje van een hotel, gehuisvest in een zeventiende-eeuws herenhuis langs de schilderachtige reien in hartje Brugge.

..."
"
Hotel Julien bevindt zich in twee historische gebouwen, omgeven door groene terrassen. Het biedt je heel wat stijl en comfort. De loungeruimte, een relaxerende plaats met boeken en magazines, leidt je naar de stijlvolle bar, waar je op je wenken bediend wordt.
..."
"

Verblijf in het vijf-sterren hotel van Brugge en ervaar een weekend vol luxe en cultuur! Iedere kamer en suite weerspiegelt de historische schoonheid van dit 15e eeuwse paleis, de voormalige residentie van de Hertogen van Bourgondië.

..."
"

In hotel Radisson RED Brussels geniet je van de levendige sfeer, de kunst, de muziek. Dit is de Europese hoofstad: ook voor Belgen is er veel te ontdekken!

..."
"
In het verleden deed dit gebouw al dienst als stoomkatoenspinnerij (1873), magazijn, broodbakkerij (1892) en garage. Maar sinds 2004 kreeg het een nieuwe toekomst als viersterrenhotel, centraal gelegen aan de rechteroever van de Leie.
..."
"

Dit charmante hotelletje herbergt acht trendy en individueel ingerichte luxekamers, allemaal met een eigen badkamer, tv, telefoon en minibar. In dit verblijf zijn gezelligheid en rust troef.

..."
"
De 150 bijzonder elegante kamers combineren historische charme met een moderne vormgeving. De suites die in de gerestaureerde zestiende eeuwse huizen gelegen zijn, bieden een prachtig uitzicht over de beroemde Korenlei aan de oever van de rivier de Leie.
..."
"

'Pluk de dag' is inderdaad hét motto in dit authentieke, rustgevende landhuis in de duinen. Je wilt immers zo lang mogelijk genieten van de bijzonder knusse familiesfeer. Die is er al in de gang, waar je ontvangen wordt.

..."