3 tips in Griekenland

3 tips in Griekenland: van archeologische sites op Kreta tot zwemmen in het heldere zeewater op Kalymnos.

1. Voor cultuurliefhebbers:

“Knossos is de belangrijkste en beroemdste archeologische site op Kreta, maar toch raad ik het orakel van Delphi aan. Dat orakel, gewijd aan de god Apollo, bepaalde lange tijd de lotsbestemmingen van de Griekse wereld. Het landschap is er prachtig en tegen de helling van de berg staan tempels, theaters en schathuizen. Pelgrims kwamen hierheen om het orakel te raadplegen en de goden goede raad te vragen bij het nemen van belangrijke beslissingen.”

2. Voor natuurliefhebbers:

“De meeste mensen associëren Griekenland met ‘de blauwe zee’ vanwege de 227 eilanden. Toch heeft Griekenland een van de meest belangrijke ‘wetlands’ wereldwijd: Evros Delta National Park. In deze drassige delta vinden duizenden vogels het hele jaar door onderdak en voedsel. Tegelijkertijd is het een zeer belangrijke bron van inkomsten voor de lokale gemeenschap, vanwege zijn waarde voor visvangst, landbouw, onderwijs, recreatie en wetenschap. Een unieke ervaring die ik elke natuurliefhebber aanraad.”

3. Voor sportliefhebbers:

“Het eiland Kalymnos is internationaal bekend voor zijn klimwedstijden en jaarlijks vindt er in oktober zelfs een heus klimfestival plaats. Naast klimmen tegen de rotsformaties van kalksteen, is sponzenduiken een eeuwenoude traditie op het eiland. Kalymnos en haar inwoners kregen zo de bijnaam “sfouggarades”, wat sponzenvissers betekent. Op het eiland kan je nog steeds natuurlijke sponzen kopen. Verder kan je op Kalymnos duiken, windsurfen, een jacht huren, vissen, wandelen en uiteraard zwemmen in het heldere zeewater.”

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Vlakbij de haven van Rhodos, uitkijkend over de kristalblauwe Egeïsche zee, ligt Rhodos Horizon City Hotel. In dit prachtige viersterrenhotel is het heerlijk vertoeven.

..."