3 tips in de Oostkantons

3 tips in de Oostkantons: van fietsen op een oude spoorlijn naar wandelen in de vallei van de Our.

1. Voor sportliefhebbers:

“Oost-België is de speeltuin voor wandelaars en fietsers. De infrastructuur is er. Onze sterkste troef is het Vennbahn-fietspad, een spoorlijn die omgevormd werd tot één van de langste, grensoverschrijdende fietspaden. Het fietspad, dat vertrekt vanuit Aken en eindigt in Troisvierges (Luxemburg), loopt dwars door de Oostkantons. Gemiddeld zijn de hellingen er amper 3%, dus zijn ze ook doenbaar voor de recreatieve fietsers. Deze groene wegen van het Vennbahn-fietspad behoren tot het Waalse RAVeL-netwerk, wegen die exclusief voorbehouden zijn voor fietsers en wandelaars. Ideaal voor families met kinderen. Ook voor wie al wandelend de omgeving wil ontdekken zijn er mogelijkheden. Wandelroutes afwerken terwijl uw bagage al staat te wachten op het eindpunt? Het kan allemaal."

2. Voor cultuurliefhebbers:

In het historisch centrum van Eupen vind je oude huisjes die intussen beschermd erfgoed zijn. Deze huisjes brengen alle gezelligheid naar boven. Bekijk ook even de Sint-Niklaaskerk, ook deze kerk is beschermd erfgoed en hier kan je binnen een kijkje nemen. Hou je het liever wat hedendaagser? Je kan een bezoek brengen aan het IKOB Museum of Contemporary Art.

3. Voor natuurliefhebbers:

"Wie opteert voor het Vennbahn-fietspad doorkruist deze brok puur natuur. Daarnaast liggen de meren van Robertville en Bütgenbach, in de zomer de perfecte plek voor afkoeling en watersport. Vergeet vooral niet om ook de vallei van de Our mee op het bezoeklijstje te zetten. Dat is zonder twijfel één van de mooiste wandelplekken van Oost-België.”

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

In het bruisende centrum van het mondaine Zoute in Knokke-Heist ligt het prestigieuze boetiekhotel Hotel Britannia. Een oase van rust aan onze Belgische Kust. 

..."
"
Hotel Bero is geschikt voor gezinnen met kinderen die een onvergetelijke vakantie aan de Belgische Kust verlangen. Op vijf minuutjes wandelen van de zeedijk is het de perfecte locatie om de kust te ontdekken.
..."
"
GRANDE selecteerde dit hotel omwille van zijn unieke kamers en gunstige ligging. In het D-Hotel in Kortrijk zal je genieten van een ontspannend en zorgeloos verblijf. 
..."
"

Een juweeltje van een hotel, gehuisvest in een zeventiende-eeuws herenhuis langs de schilderachtige reien in hartje Brugge.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Op een van de heuvels net buiten het centrum van Spa, bevindt zich het viersterrenhotel Radisson Blu Balmoral Hotel. Het is dé ideale plek om te ontspannen en het centrum te bezoeken.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
In ‘Nieuw Brugge’ niet ver van het station vind je Radisson Blu Hotel Brugge. Het hotel ligt op slechts een korte loopafstand van het pittoreske stadscentrum van Brugge. Het is een prachtige moderne uitvalsbasis om de stad te bezoeken.
..."
"
Hotel Julien bevindt zich in twee historische gebouwen, omgeven door groene terrassen. Het biedt je heel wat stijl en comfort. De loungeruimte, een relaxerende plaats met boeken en magazines, leidt je naar de stijlvolle bar, waar je op je wenken bediend wordt.
..."
"

Verblijf in het vijf-sterren hotel van Brugge en ervaar een weekend vol luxe en cultuur! Iedere kamer en suite weerspiegelt de historische schoonheid van dit 15e eeuwse paleis, de voormalige residentie van de Hertogen van Bourgondië.

..."
"

In hotel Radisson RED Brussels geniet je van de levendige sfeer, de kunst, de muziek. Dit is de Europese hoofstad: ook voor Belgen is er veel te ontdekken!

..."
"
In het verleden deed dit gebouw al dienst als stoomkatoenspinnerij (1873), magazijn, broodbakkerij (1892) en garage. Maar sinds 2004 kreeg het een nieuwe toekomst als viersterrenhotel, centraal gelegen aan de rechteroever van de Leie.
..."

Pagina's