Français (Fr)Nederlands (Nl)

GRANDE

facebook

Special Wallonië 2012

  • PDF

specialwallonie54Beleef een heerlijke zomer in de mooiste plekjes van Wallonië!

Luik
De vurigste stad van het land zal je bekoren met een sexy mix van warmbloedige locals, gezellige winkelstraten en indrukwekkende architectuur.

De mooiste dorpen
Wallonië leent zich perfect voor lange motortochten door de lieflijke landschappen. Onze reporter haalde zijn motor van stal en bezocht de meest pittoreske dorpjes.

Bergen
De stad van Elio Di Rupo ondergaat dezer dagen een ware metamorfose. Hoog tijd dus om deze onbekende schoonheid zelf te gaan ontdekken.

Het land van Durbuy
Verken het diepgroene hart van de Ardennen vanuit een van Belgiës meest bekoorlijke stadjes.

Charleroi
Grijs en graus, deze metropool? Moeders mooiste is ze natuurlijk niet, maar achter de soms onaantrekkelijk façade schuilt een fascinerende bestemming met talloze troeven.

De 10 leukste logeeradresjes
Verspreid over Wallonië vind je charmante hotelletjes, trendy hotspots en intimistische B&B’s. Deze fijne lijst zet je goed op weg.

Doornik
Natuurlijk is er de imposante kathedraal. Maar grensstad Doornik biedt veel meer. Het architecturaal palmares is ronduit indrukwekkend.

De Gaume
De ‘Provence van België’ heeft zijn bijnaam niet gestolen. De Gaume nodigt dan ook uit voor een perfect verwenweekend.

Namen
De officiële hoofdstad van Wallonië oogt bijzonder fraai en net. De oogstrelende ligging aan de Samber en de Maas vormt de kers op de taart.

Geheimtips van Vlaamse politici
Je zou het misschien niet meteen vermoeden, maar onder de Vlaamse politici vinden we tal van Walloniëkenners. Vier van hen delen hun boeiendste tips.