Français (Fr)Nederlands (Nl)

GRANDE

facebook

GRANDE Italië Maart 2013

  • PDF

cover Italië 66Honderd pagina’s boordevol pure Italiëpassie!

Roadtrip Umbrië
Gerrit Op de Beeck tuft met een iconische Fiat 500 doorheen het glooiende landschap van Umbrië. Hij beleeft er ‘la dolce vita’, slingerend tussen de nog vaak ongerepte dorpjes, trattoria’s en wijnboeren.

De leukste logeeradresjes in Umbrië
Umbrië blijft een van de populairste vakantieregio’s in Italië. GRANDE ging op zoek naar authentieke en kleinschalige adresjes waar het heerlijk proeven is van het groene hart van de laars.

 

Friuli
GRANDE bezocht Friuli, een nog weinig bekende regio in het Noord-Oosten van Italië. De streek heeft veel te bieden, waaronder de grote studentenstad Udine, de ruige Dolomieten en strandplezier in Lignano. De verzameling van deze verschillende facetten leidt tot een bijzonder veelzijdig en uniek geheel.

Langs de mooiste wegen van Toscane
Volg met de wagen de door ons uitgestippelde routes doorheen de meest geprezen streek van Italië. Je krijgt er meteen enkele unieke bezoek-, eet- en slaaptips bovenop!

Salento
De hak van de Italiaanse laars is de thuisbasis van Salento. Ontdek in dit oriëntaalste stukje Italië de witte kalksteen, het chique Lecce en de Griekse en Albanese invloeden.

Rimini
Rimini is meer dan enkel zon, zee en strand. In het centrum van deze stad aan de Adriatische Zee gaat de beroemde basiliek met de meeste aandacht lopen. Spring nadien in de wagen en ontdek in de directe omgeving idyllische dorpjes als Verucchio en Santarcangelo di Romagna.

Piazza
Luxueus overnachten op de Eolische eilanden, Milaan herdenkt de Holocaust, zalige zoetigheden in Rome, met de Vespa door Hasselt.

Italië voor beginners
Italiëkenner Joris De Voogt doet alle geheimen over Italiaanse wijn uit de doeken.

Logeertip
Heidi en Ives ruilden hun juwelierszaak voor een zeventiende-eeuws monnikenklooster in de Marken. Ze ontvangen je er graag in hun Casa Grimaldi.

Italië-icoon
Hoogtepunten en anekdotes uit de geschiedenis van de Ronde van Italië. Benvenuti al Giro!

100% Italiëfan
Charel verloor zijn hart in Feriolo, aan het idyllische Lago Maggiore. Al zes jaar lang geniet hij er van de gastvrijheid en het eenvoudige leven.

Finito
Gerrit Op de Beeck trekt met een scherpe blik door Sorrento.