Toerisme Tips: deze zomer in Tunesië

Ichrak Ben Faten van ‘Discover Tunisia’ over de zomer in Tunesië: jazzfestival in Tarbaka, optredens in het amfitheater van El-Djem, dans tijdens het Festival International de Hammamet en zandsurfen in de woestijn. Het belooft een muzikale zomer te worden in Tunesië!

1. Waar geeft Tunesië deze zomer extra aandacht aan?

“Naast de vele watersportactiviteiten die je kan beoefenen, vinden er deze zomer tal van culturele en muzikale evenementen plaats over heel Tunesië.  Vooral juli is de maand voor muziekliefhebbers, met verscheidene optredens en festivals. Ook een bezoekje aan een van de acht plaatsen die behoren tot de UNESCO werelderfgoedlijst is steeds de moeite waard."

2. Wat zijn de culuur-historische hoogtepunten?

“In Tarbaka vindt het internationale jazzfestival plaats met grote, internationale artiesten. In het theater van Carthago kan je genieten van klassieke optredens en ook in Hammamet worden tijdens de zomermaanden diverse dans-en muziekoptredens georganiseerd.

Het El-Djem amfitheater, na dat van Rome en Verona het grootste Romeinse theater ter wereld, is het decor voor het Festival International de Musique Symphonique d’El Jem  en biedt plaats aan ongeveer 35.000 mensen.”

3. Wat voor de natuurliefhebbers?

“Een must-see voor natuurliefhebbers is het nationale park Ichkeul, in het noorden van Tunesië. Het meer en de omliggende moerassen zijn een belangrijke tussenstop voor honderdduizenden vogels, zoals eenden, ganzen, ooievaars en roze flamingo’s die er komen overwinteren en broeden. Bovendien staat het park op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ichkeul is het laatste overgebleven zoetwatermeer in een keten die zich ooit uitstrekte tot Zuid-Afrika.”

4. Hoe kunnen sportliefhebbers zich uitleven?

“Door het warme klimaat in Tunesië zijn watersportactiviteiten zoals surfen, waterskiën, duiken en parasailen ideaal. Voor wie eens iets anders wil proberen, is zandsurfen een aanrader! Bind je plank onder en laat de wind je over het zand voeren. Als je het liever iets rustiger houdt, kan je paardrijden op het strand of een ritje op een dromedaris maken.”

5. Samengevat, waarom moeten Vlamingen deze zomer naar Tunesië komen?

“Tunesië is een zonnig, multicultureel land en de Tunesiërs verwelkomen je met een glimlach!”

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels


bezochten dit hotel en schreven:
"

B&B Dar Fatma oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op elke reiziger. Traditie en modern minimalisme gaan er hand in hand. Hedendaags comfort wordt er afgewisseld met oosterse sferen.

..."

bezochten dit hotel en schreven:
"

'In Marokko groeit het aantal designhotels als kool, maar in Tunesië… gaat het iets trager. Daar wil een Belgisch koppel verandering in brengen.

..."